Paket servis çalışanlarını anlattığı kısa belgeselle finale kaldı

Paket servis çalışanlarını anlattığı kısa belgeselle finale kaldı

Paket servis çalışanlarını anlattığı kısa belgeselle finale kaldı

Paket servis çalışanlarının sorunlarının anlatıldığı kısa belgesel film ‘Aman Delivery’ 27’inci İFSAK Kısa Film Festivali’nde finale kaldı. Filmin yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer, “Hizmet sektöründe çalışan bireylerin yaşadıkları sorunları, çalışma koşullarını “hız ve belirsizlik” mottosu üzerinden anlatmaya çalıştık”dedi.
27’nci İFSAK Kısa Film Festivali ön elemeleri açıklandı. Yarışmasına başvuran 374 film arasından ön jürinin belirlediği 47 film, kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma başlıklarında 14 Mart’a kadar festival kapsamında izleyici ile buluşuyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer’in senaryolaştırıp yönettiği ‘Aman Delivery’ isimli kısa belgesel de 47 film arasında yer aldı. Paket servis işi yapanların çoğunluğunun güvencesiz göçmenlerden oluştuğunu ve uğradıkları ayrımcılığa dikkat çekmek istediğini belirten Tüncer, “Bu durumu katılımlı gözlemle kayda alıp belgesele dönüştürdük ve bu şekilde hizmet sektöründe çalışan bireylerin yaşadıkları sorunları, çalışma koşullarını “hız ve belirsizlik” mottosu üzerinden anlatmaya çalıştık” dedi.
Ön elemeyi geçmiş yarışma filmlerinden ödül kazananlar festivalin son günü duyurulacak.


Güncel 11.03.2021 13:07:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da evini yakmak isteyen kişi polis tarafından ikna edildi

2

Trafik kazasında hayatını kaybeden gencin organları 5 hastaya umut oldu

3

Hatay'da 600 çocuk ve ailesi "cami buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

4

Hatay'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

5

Garanti BBVA BonusFlaş'ı yeniledi

6

Burdur'da kazada hayatını kaybeden genç son yolculuğuna uğurlandı

7

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası ile "Global Lighthouse Network" ağına katıldı

8

Adana'da iki katlı binada çıkan yangında bir kişi yaralandı

9

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

10

Anamur'da öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı