Pakistan Başbakanı Khan: "Afganistan operasyonları için CIA’ye kesinlikle üs vermeyeceğiz"

Pakistan Başbakanı Khan:

Pakistan Başbakanı Khan: "Afganistan operasyonları için CIA’ye kesinlikle üs vermeyeceğiz"

Pakistan Başbakanı Imran Khan, Amerikan kuvvetlerinin Afganistan’dan çekildikten sonra ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’na (CIA) ülkedeki operasyonları için "kesinlikle üs vermeyeceklerini" ifade etti.
Pakistan Başbakanı Imran Khan, HBO Axios’a verdiği röportajda Afganistan’dan 11 Eylül’e kadar geri tamamen geri çekilmeye hazırlanan ABD’nin operasyonlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Khan, Amerikan askerlerinin çekilmesinin ardından ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’na (CIA) ya da ABD özel kuvvetlerine Afganistan operasyonlarında kullanılmak üzere Pakistan’da kesinlikle üs verilmeyeceğini dile getirdi. Gazeteci Jonathan Swan’ın "Amerikan hükümetinin El Kaide, DEAŞ ve Taliban’a karşı sınır ötesi terörle mücadele operasyonlarını yürütmek için burada, Pakistan’da CIA’yi bulundurmasına izin verecek misiniz?" şeklindeki sorusuna Khan, "Pakistan topraklarından Afganistan’a yönelik herhangi bir üs kullanımı ya da herhangi bir eyleme izin vermemize imkan yok. Kesinlikle hayır" şeklinde yanıt verdi. Khan, ülkesindeki askeri üslerinin kullanımı konusundaki tutumunu bir kez daha teyit etti.
Öte yandan, CIA, Afganistan’dan ABD askerlerinin çekilmesi sonrası bu ülkedeki operasyon gücünü devam ettirmek amacıyla yeni arayışlarını sürdürüyor.


Güncel 19.06.2021 12:14:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

2

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

3

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

4

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

5

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

6

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti

7

Türkiye Havalı Silahlar 16-18 yaş altı milli takımı Mersin'de kampa girdi

8

Mersin'de yolu kapanan mahalledeki hasta ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

9

"Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-85 Yıl Sonra Girit'te Buluşma" belgeseli Mersin'de izleyiciyle buluştu

10

Antalya'da yapılacak "COP31"in turizmi çeşitlendirip sezonu uzatması bekleniyor