Pakistan’da Hintli siyasinin Hazreti Muhammed’e hakaret etmesi protesto edildi

Pakistan’da Hintli siyasinin Hazreti Muhammed’e hakaret etmesi protesto edildi

Pakistan’da Hintli siyasinin Hazreti Muhammed’e hakaret etmesi protesto edildi

Hindistan Halk Partisi Sözcüsü Nupur Sharma’nın dün İslam dinine ve Hazreti Muhammed’e hakaret etmesinin ardından Pakistan’da Jamiat Ulema Islam-Fazal (JUI-F) partisinin destekçileri sokağa inerek Hindistan’ı protesto etti.
Hintli siyasinin dün İslam dinine ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e hakaret etmesinin ardından Pakistan’ın Karaçi kentinde Jamiat Ulema Islam-Fazal (JUI-F) partisinin destekçileri sokağa inerek Hindistan’ı protesto etti. Göstericiler, ellerinde pankartlarla ve Hindistan karşıtı sloganlar attı.

Hindistan Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırıldı
Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hindistan Maslahatgüzarı’nın Bakanlığa çağırıldığı ve söz konusu hareketin kınandığı belirtildi. Açıklamada, "Kendisine bu sözlerin kesinlikle kabul edilemez olduğu ve sadece Pakistan halkının değil, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların duygularını derinden incittiği söylendi" denildi.
Açıklamada ayrıca, Hindistan Maslahatgüzarı’na Hindistan Başbakanı Narendra Modi liderliğindeki Halk Partisi’nin (BJP) söz konusu siyasilere karşı aldığı gecikmiş ve yersiz disiplin cezalarını esefle karşıladığını ve bu eylemlerin Müslümanların çektiği acıyı dindiremeyeceğinin iletildiği aktarıldı.
BJP Sözcüsü Nupur Sharma, katıldığı bir televizyon programında İslam dinine, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhisselama ve eşi Hz. Ayşe’ye yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmış, BJP, dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle dün Sharma’yı görevden ihraç etmişti.


Yurt Dünya 6.06.2022 21:44:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Koç Holding 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

2

TSK Mehmetçik Vakfı, Adana'da mevlit okuttu

3

MHP Feke İlçe Başkanlığınca iftar programı düzenlendi

4

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı iftar programı düzenledi

5

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Osmaniye'de konuştu:

6

GÜNCELLEME - Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin aranan zanlı yakalandı

7

Katılımevim'de üst düzey atama

8

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Osmaniye'de iftar programında konuştu:

9

AK Parti'li Yayman: Diplomasi masası kurulmalı, barışa fırsat tanınmalıdır

10

Samandağ'da polis ekipleri trafik denetimi yaptı