Palo Alto Networks, "Ignite on Tour" etkinliğinin İstanbul ayağını gerçekleştirdi

Palo Alto Networks,

Palo Alto Networks, "Ignite on Tour" etkinliğinin İstanbul ayağını gerçekleştirdi

İSTANBUL - Palo Alto Networks, tüm dünyada gerçekleştirdiği "Ignite on Tour" etkinliğinin İstanbul ayağında, yapay zeka destekli otonom siber güvenlik yatırımlarını ve çözümlerini paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, etkinlikte yapay zeka temelli yeni ürün portföyünü ve çözümlerini tanıtan Palo Alto Networks, dijitalleşen dünyayla sayısı artan siber ataklar karşısında kurumlara "Sıfır Güven" temelli entegre çözümleriyle daha sade ve az insan gücüyle daha kolay yönetilebilir otonom siber güvenlik sistemlerini önerdi.

Etkinlik kapsamında, bu yeni teknolojileri kullanmaya başlayan kurumların deneyimleri de katılımcılarla paylaşıldı.

- "Artan risklere karşı kurumlara daha entegre otonom sistemler geliştirmeye devam ediyoruz"

Açıklamada etkinlikteki açılış konuşmasına yer verilen Palo Alto Networks Türkiye, Rusya, CIS Bölge Kıdemli Direktörü Vedat Tüfekçi, hayatın dijitalleştikçe, internet ortamındaki kullanıcı sayısının, işlenen veri büyüklüğünün ve bağlı cihaz sayısının arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte kullanıcı, cihaz ve uygulama mobilitesi yani uzaktan çalışma ve bulut kullanımı, tedarik zincirlerinin dijitalleşmeye dahil olması, açık kaynak kullanımı ve uygulama güvenliği, IoT cihazlar, OT altyapılarının dijitalleşmesi atak yüzeyini ve riskleri artırıyor. Bu artan atak yüzeyi karşısında saldırganların isteği artıyor ve işleri kolaylaşıyor. Onlar da son teknolojiyi kullanıyor, bulut kapasitesini ve hızını, yapay zeka imkanlarını ve kendi aralarındaki işbirliğini artırıyorlar. Özetle daha hızlı, yoğun ve daha karmaşık siber ataklar yapabiliyorlar. Palo Alto Networks olarak, bu artan risklere karşı kurumlara daha entegre, birbiri ile konuşabilen, daha konsolide, olabildiğince tek ekrandan daha kolay yönetilebilen, saldırılara makinelerle otomatik cevap verebilen otonom sistemler geliştirmeye devam ediyoruz."

- "Saldırılar daha sık, karmaşık ve sürekli hale geldikçe, çok daha hızlı düzeltilmesi gerekiyor"

Palo Alto Networks Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı Ercan Aydın da kuruluşların operasyonlarını, bulut, nesnelerin interneti (IoT), yapay zeka gibi yeni teknolojilerle dönüştürmeye devam ettikçe siber tehditlerin kapsamının genişlediğini, bu sebeple siber güvenliklerini güçlendirmeleri için yeni adımlar atmaları gerektiğini aktardı.

Aydın, "Saldırılar daha sık, karmaşık ve sürekli hale geldikçe, çok daha hızlı düzeltilmesi gerekiyor. Bunun için de hassas ve gerçek zamanlı tehdit istihbaratını etkili bir şekilde kullanabilen daha iyi entegre edilmiş bir güvenlik altyapısına ihtiyaç vardır. Bu nedenle müşteriler Palo Alto Networks'ün benzersiz yapay zeka odaklı platform yaklaşımını her geçen gün daha fazla benimsiyor. Palo Alto Networks olarak, entegre gerçek zamanlı telemetri verilerini yapay zeka destekli otomasyonla birleştirerek müşterilerimizin tehditleri algılamak ve yanıtlamak için harcadıkları süreyi önemli ölçüde azaltabilir, böylece onları gerçek zamanlı siber güvenliğe bir adım daha yaklaştırabiliriz." ifadelerini kullandı.

Palo Alto Networks Üst Yöneticisi (CSO) Haider Pasha ise yapay zekanın, özel ve kamu kuruluşlarının operasyonlarında benzeri görülmemiş oranda devrim yarattığını görmeye devam edileceğini vurguladı.

Pasha, "Bu dönüşüm aynı zamanda tehditlere gerçek zamanlı olarak yanıt vermek ve bunları düzeltmek için yalnızca yapay zeka odaklı siber güvenlik teknolojilerinin kullanılmasıyla yönetilebilecek tehdit ortamının hızla genişlemesine de yol açacaktır. Palo Alto Networks olarak, alanındaki en iyi platformlarımızdan gelen zengin veri setlerine dayalı eğitilmiş yapay zeka gücünden yaklaşık on yıldır faydalanıyoruz. Yapay Zeka kuruluşların siber direncini artırmada kritik bir rol oynuyor, onlara sürekli koruma sağlamak üzere oluşturulmuş bir alt yapıyla, reaktif bir siber güvenlik stratejisinden proaktif bir siber güvenlik stratejisine geçmelerine yardımcı oluyor." açıklamasında bulundu.



Güncel 14.12.2023 16:40:19 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi