Pancar üreticileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım bekliyor

Pancar üreticileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım bekliyor

Pancar üreticileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım bekliyor

Bursa’da şeker pancarının ekiminin arttırılması için üreticiler ve yetkililer bir araya geldi. Üreticiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan pancar ekiminden önce fiyatların açıklanmasını istiyor.
Bursa Yenişehir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya çok sayıda pancar üreticisi ile Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü ve özel şirket yetkilileri katıldı.
Ekimden önce pancar fiyatlarının belli olmasını talep eden pancar üreticileri ve yetkililerin katıldığı toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “ Bölgemizde eskiden çok ekilen şeker pancarının yeniden eski günlerine kavuşması için bir toplantı düzenledik. Günümüzde para kazandırmayan şeker pancarının önümüzdeki sezon üreticinin para kazanması için düzenlediğimiz bu toplantıda pancarın ekimden önce fiyatının belli olması talep ediliyor. Bu yüzden üretici pancar ekimine sıcak bakmıyor. Tarım Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan ekim öncesi pancar fiyatlarının açıklanması istiyoruz. Eğer Cumhurbaşkanımız Şubat ayından önce şeker pancarı fiyatını açıklarsa ekim artacaktır. Pancar ekimi topraklarımıza, ekonomiye, hayvancıya iyi olacaktır. Bunun için Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz” diye konuştu.


Güncel 14.01.2023 10:08:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu