Pandemi, katlanabilir ve işlevsel mobilyalara ilgiyi artırdı

Pandemi, katlanabilir ve işlevsel mobilyalara ilgiyi artırdı

Pandemi, katlanabilir ve işlevsel mobilyalara ilgiyi artırdı

ISTANBUL (AA) - Siesta Mobilya Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Isildar, pandemi döneminde tüketicilerin evleri ofis haline getirdigini belirterek, "Daha rahat, esnek ve fonksiyonel çalisma sandalyeleri ve dinlenme koltuklariyla birlikte katlanir sandalyeler, yer kaplamayan masa ve sandalyelere ilgi hayli artti." dedi.

Isildar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, pandemi döneminde insanlarin birçok aliskanliginin degistigini kaydederek, ofis disinda farkli bir yerde çalisamayanlarin dahi bu düzeni evlerine tasidigini söyledi.

Daha önce satis orani toplamin için düsük pay alan ürünlere talebin arttigini dile getiren Isildar, "Daha rahat, esnek ve fonksiyonel çalisma sandalyeleri ve dinlenme koltuklariyla birlikte katlanir sandalyeler, yer kaplamayan masa ve sandalyelere ilgi hayli artti. Yaz aylarinda çalisma alani olarak balkon ve bahçelerin tercih edilmesi islevsel ve kolay tasinabilir ürünlere talebi artirdi." diye konustu.

Isildar, evlerin ofis haline gelmesi sürecinde tüketicilerin daha çok tasarim ve islevsel ürünlere yöneldigini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Tüketiciler, evlerinde kullandiklari diger mobilyalarla birlikte tamamlayici tasarim ürünlerine odaklandi. Çalisma alanlari için beden sagligini önemseyen, ergonomik ve konforlu ürünler seçmek gerekiyor. Sektörde bu ürünlerin üretimi artti. Artik bahar ve yaz aylarinda dis mekanlarin bir süre daha çalisma alani olacagini düsünüyoruz. Bu mekanlarda rahatlikla kullanilacak yer kaplamayan, tasinabilir ve istiflenebilir sandalyeler yeni sezonda da ön plana çikacak."


- "Dis mekanlarda kolay temizlenebilen ürünlere talep artti"


Isildar, yazlik evlerde, otel ve açik mekanlarda tercih edilen sezlonglarda bu yil kolay temizlenebilen, fileli modellere yogun talep yasandigini kaydederek, lego mantiginda yapboz ürünlerin ve köse setlerin satislarinin da yüzde 50 arttigini söyledi.

Evlerde daha sik vakit geçirildigi bu dönemde esya ile olan temasin da degistigini dile getiren Isildar, "Daha konforlu ve tasarim ürünlere talep artarken dis mekanlarda kolay temizlenebilen hijyenik ürünler tercih edildi. Tüketicinin mobilya tercihlerinde daha bilinçlendigini görüyoruz." ifadesini kullandi.

Isildar, mobilya sektörünün mart, nisan ve mayis dönemindeki kisitlamalardan olumsuz etkilendigini ancak sonraki süreçte çok hizli toparlandigini anlatti.

Yaz aylariyla birlikte iç satislarda ve ihracatta ciddi vime yakalandigini ifade eden Isildar, 2021 yilini da tedbirli geçirmek zorunda olduklarini, evlerden çalismanin bir süre daha devam edecegini hatirlatti.

Isildar, "Gerekli önlemlerin alinmasi halinde sikintilari daha hizli atlatabilecegimizi, üretimi ve satislari devam ettirebilecegimizi düsünüyorum." dedi.



Politika 28.11.2020 11:52:36 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı