Pandemi sürecinde "minyatür sebze" ihracatı arttı

Pandemi sürecinde

Pandemi sürecinde "minyatür sebze" ihracatı arttı

ANTALYA (AA) - HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini, vitamin ve mineral açisindan zengin oldugu belirtilen parmak büyüklügündeki mini sebzelere ilgiyi artirdi.

Antalya'nin Serik ilçesinde bir tarim firmasinin 2 bin dönümlük alanda ürettigi, uzunluklari 5 santimetreyi geçmeyen minyatür patlican, kabak, salatalik, havuç, misir, küçük olmalarindan dolayi göze de hitap eden ispanak, marul, domates, pancar, biber, kereviz, roka, turp, fasulye ve sogan gibi mini boyuttaki 180 çesit ürün, özellikle Kovid-19 sürecinde aranan ürünler oldu.

"Atistirmalik" konseptiyle hazirlanarak paketlenen mini ürünler, zirai ilaç kullanimina gerek duyulmadan üretilmesi ve dogal olusunun yaninda daha lezzetli olmalari dolayisiyla tercih ediliyor.

- Ihracatta yüzde 20'lik artis

Antalya'daki firmanin pazarlama direktörü Burak Akbulut, AA muhabirine yaptigi açiklamada, minyatür sebzelerin vitamin ve mineral açisindan daha zengin oldugunu söyledi.

Özellikle Kovid-19 sürecinde insanlarin bu tür sebzelere yöneldigini belirten Akbulut, hem iç piyasada hem de dis piyasada satislarin arttigini ifade etti.

Talep dogrultusunda üretimi artirdiklarini dile getiren Akbulut, "Ihracat kanalinda salgindan önceki döneme bakildiginda yüzde 20'lik bir artis mevcut. Daha çok Rusya ve Arap ülkelerinden talep geliyor." dedi.

- "Insanlar taze yesil bitkiye yöneldi"

Salginla mücadele edilen bu dönemde taze bitki baharatlarindan olusan limonlu kekik, ada çayi, rozmarin (biberiye) ve limon çubugu gibi ürünlere de talebin arttigini söyleyen Akbulut, "Insanlar bu süreçte kurutulmus bitkilerden ziyade taze, yesil bitkilere yöneldi. Dalindan koparip satisa verdigimiz minyatür bitkilere de yogun ilgi var. Soguk alginliginda direncin artmasinda faydali bitkiler." diye konustu.

Sap kereviz suyunun da revaçta oldugunu belirten Akbulut, sap kerevizin faydasinin dilden dile dolasmasiyla ürün isteyenlerin sayisinin her geçen gün arttigini kaydetti.

- Yenilebilir çiçekler popülerligini korudu

Göze ve mideye hitap eden lüks restoranlarda, otellerin alakart restoranlarinda kullanilan yenilebilir çiçeklerin de bu süreçte popüler oldugunu dile getiren Akbulut, farkli aromalardaki bitkilerin gastronomi alaninda yaygin sekilde kullanilmaya baslandigini bildirdi.

Gerek örtü alti gerekse açik alanda 12 ay boyunca üretim yaptiklarini söyleyen Akbulut, yeni çesitler üzerinde çalistiklarini da sözlerine ekledi.



Politika 17.11.2020 11:28:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı