Papağan "Ufuk" insan gibi konuşuyor

Papağan

Papağan "Ufuk" insan gibi konuşuyor

Samsun’da jakoa türü "Ufuk" isimli bir papağan adeta insan gibi konuşuyor. "Türk askerini koru Yarabbi", "Allah", "Şampiyon Samsun" gibi cümleleri çok net söyleyen papağan, görenleri şaşırtıyor.
Hüseyin(68) ve Civariye Özduman’ın(61) çiftinin baktığı 4 buçuk yaşındaki "Ufuk" isimli papağan birçok cümleyi çok net şekilde söyleyebiliyor. Civariye Özduman’ın sesini taklit eden papağan söyledikleri ile hem şaşırtıyor hem gülümsetiyor. "Geldin mi aşkım, hoş geldin, kanarya, kırmızı-beyaz, şampiyon Samsun, bay bay, tak tak kim o" gibi kelimeleri çok net söyleyen papağan ayrıca "Bismillahirrahmanirrahim" diyor, "Kelime-i Tevhidi(La ilahe illallah)" söylüyor.

"500’ün üzerinde konuşması var"
Pandemi döneminde vakitlerinin çoğunu evde geçirdikleri için papağanın kendilerine moral verdiklerini söyleyen Hüseyin Özduman, "Bülbül gibi şakıyor. Bence 500’ün üzerinde konuşması var. Konuştuğu zamanda hiç susmuyor. Hiçbir yönlendirme yapmadan en az 15-20 dakika konuşuyor. Tabiri caizse kafamızı şişiriyor. Özellikle bu pandemi döneminde gerçekten lazım. Çok da yaramaz. Her tarafı kırıyor, döküyor. Bazıları ’keşke bizimde bu şekilde bir kuşumuz olsa’ diyor. Özellikle bu jakoalar uzun müddet yaşıyor. Jakoa papağan sahibi olmak güzel ama bakımı zor. Her tarafı kemirmek istiyor. Gerçekten biz ondan bir şeyler öğreniyoruz. Sabahları su verirken bitirdikten sonra gagasıyla elimi öpüyor. Bu davranışı bana yeter. İnsanların yapmadığını bir kuş yapıyor. Bu kelimeleri derken içtenlikle diyor, kahkahalar atıyor. Gülüyor, kızıyor. Biz zaten 65 yaş üstüyüz. Çok acil ihtiyaç olmadan çıkmıyoruz" dedi.
Civariye Özduman ise papağanın kendi konuşmalarını hafızasına aldığını, sonra bunları söylediğini ifade etti.


Güncel 27.02.2021 10:09:54 0
Anahtar Kelimeler: papağan "ufuk" insan gibi konuşuyor

İlginizi Çekebilir

1

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

2

GÜNCELLEME 2 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

3

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

5

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

6

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

7

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında hızlı yol katetti

8

Serebral palsili oğlu için ürettiği ekipmanlar diğer hastalara da umut oldu

9

Karanlıkdere Kanyonu doğa ve macera tutkunlarını ağırlıyor

10

Doğa ve tarihin buluştuğu Termessos, ziyaretçilerine unutulmaz manzaralar sunuyor