PARTİLEŞEN SURİYELİ TÜRKMENLER, OGC’Yİ ZİYARET ETTİ

PARTİLEŞEN SURİYELİ TÜRKMENLER, OGC’Yİ ZİYARET ETTİ

Suriye’de devlet yönetiminde yeterince ilgi görmediklerini belirten Türkmenler, huzur ortamının sağlanması halinde Meclis’e girebilmek için 4 ayrı siyasi parti kurdu.

Suriye Türkmenleri Nahta Partisi, Genel merkezi Osmaniye olarak kurulurken, ilk  genel kurulunu ise Suriye-Çobanbey’de gerçekleştirdi.

Suriye Türkmenleri Nahta Partisi Genel Başkanı Velid İbrahim ile parti yöneticileri, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti, Gökhan Erkmen toplantı salonunda, OGC Başkanı İsrafil Avcı, Yönetim kurulu üyeleri ile medya mensupları tarafından karşılanan Suriye Türkmen Nahta Partisi Genel başkanı ve yöneticileri, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Suriyeli Türkmenler olarak, 2013 yılının Kasım ayında Genel Merkezi Osmaniye olarak siyasi partilerini Dışişleri Bakanlığı kanalı ile kurduklarını belirten Parti Genel Başkanı Velid İbrahim, basın toplantısında çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Parti Genel Başkanı İbrahim; “Suriye’de Esat döneminde her millet ve inançtan insanlar Meclis’te yeralırken, Türkmenler olarak her zaman dışlandık ve hiç üyemiz olmadı. İç savaşla birlikte Türkiye’ye sığındığımızda, Suriye muhalifler koalisyon üyeleri olarak Türkmen kardeşlerimizle ilişkilerimizi yoğunlaştırdık. Osmaniye’de yaşayan Suriyeli Türkmenler olarakbiraraya gelip, kent merkezinde “Suriye Türkmen ofisi” açtık. Ardından 2013 yılının Kasım ayında Partimizin Genel Merkezi olarak bu binamızı kullanmaya başladık. Partimizin yaklaşık 3 bin üyemiz bulunmaktadır.  4 Ağustos 2018 tarihinde Suriye’nin Çobanbey kentinde partimizin ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdik. Bizim partimizin dışında, Suriye’de 3 ayrı Türkmen Partisi daha kuruldu. Bizlerin, yani 4 ayrı Suriye Türkmen Partilerinin tek amacı, ülkemizde huzur ortamının sağlanması halinde yıllardır Meclis’te yer almamızın sağlanmasıdır. Bizler bunun mücadelesini vermekteyiz”dedi.

-SOYDAŞLARIMIZA İNSANİ YARDIM İSTİYORUZ

Suriye Türkmenleri Nahta Partisi Genel Başkanı Velid İbrahim, bu günlerde Suriye’den Türkiye sınırına doğru 200 bin kişinin geldiğini belirterek, bu insanlara insani yardım yapılması konusunda duyarlı insanların katkılarını beklediklerini söyledi.

Özellikle İdlib bölgesinde bu günlerde yaşanan olaylarla ilgili, yardımların yoğunlaştırılmasını isteyen Parti Genel Başkanı İbrahim; “Olumsuz hava koşullarına rağmen insanlarımız iç savaştan kaçarak Türkiye sınırına dayanmış bulunmaktadır.  Şu anda aldığımız bilgiye göre 200 bin insan sınır hattında perişan durumdadır. Bunların yiyecek gıdaları yanında, giyecek ve benzeri insani yardımlara da ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu amaçla yardımların soydaşlarımıza ulaştırılması için hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz.  İdlib’deki soydaşlarımıza, her türlü kışlık giyim ve insani yardım etmek isteyenlerin; Osmaniye merkez, Karaboyunlu Mahallesi, Dereobası yolu üzerindeki PTT şubesi yanındaki giyim satışları işyerine veya: 0536-437 43 59 numaralı telefonla iletişime geçmeleri istiyoruz”diye konuştu.

Haber: Mustafa BARDAK  - OSMANİYE



Osmaniye 27.12.2019 16:53:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği