PAZARCIKTA SARIMSAK HASADI BAŞLADI…

PAZARCIKTA SARIMSAK HASADI BAŞLADI…

Ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayalı olan ilçemiz ve Ülkemiz insanının refahı için tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanmasına ve gıda arz güvenliğimizin korunmasına olan inancımızla, covid-19 bulaşıcı hastalığına karşı bu zamana kadar gerekli tedbirler alınmış ve çalışmalar aksatılmadan devam ettirilmiştir. Nihayetinde üreticimizin çalışkanlığı ve sabrı ile Personelimizin inancı ve azminin birleştiği bu zorlu sürecin neticesinde ilk meyveler alınmaya başlanmıştır.

Sarımsak yetiştiriciliğinde hem üretim alanı hem de ortalama verim değerleri ile Türkiye genelinde ilk 3’ e girmeyi başaran Kahramanmaraş İlimizin önemli sarımsak üretim alanlarından birisi olan Pazarcık İlçemize bağlı Narlı Ovasında sarımsak hasadı başlamıştır. 

Covid-19 salgın hastalığı ile mücadelemiz halen devam ederken, adeta bayram şenliği havasında karşılanan hasat günlerimizin başlaması bir şeyi daha iyice idrak etmemize vesile oluyor ki; Millet olarak bir olduğumuzda, inandığımızda ve sabırla devletimizin her bir kurumu tarafından alınan tedbirlere riayet etiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bu konuda gerçekleşen uygulamaları ve ortaya çıkan iyi neticelerini hep birlikte yaşayarak görmekteyiz. 

Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, bu kutlu günlere ulaşmamızda emeği olan cefakar ve çalışkan çiftçilerimizi tebrik eder, gerekli tedbirlerini alarak büyük bir gayretle ve azimle çalışmalarına devam eden İlçemizin tüm Tarım sektörü mensuplarına teşekkür ederiz. İlçemizde başlanan hasadın tüm milletimize hayırlı olması dileklerimizle sağlıklı günler.



Bölgeden 11.05.2020 00:49:00 0
Anahtar Kelimeler: PAZARCIKTA SARIMSAK HASADI BAŞLADI…

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı