Pazarlama sektörünün yıldızları Global Marketing Summit 2023'te buluştu

Pazarlama sektörünün yıldızları Global Marketing Summit 2023

Pazarlama sektörünün yıldızları Global Marketing Summit 2023'te buluştu

İSTANBUL - KREA M.I.C.E. tarafından düzenlenen Global Marketing Summit 2023, İstanbul'da gerçekleştirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Inspark, Turkcell ve Unilever'in ana; Türk Hava Yolları'nın altın; BSH'nin ise resmi sponsorluğunda Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul'da düzenlenen zirve, 90 oturumda 200'ün üzerinde konuşmacıyı ağırladı.

Zirvenin fiziki oturumları haricinde 4 gün boyunca sunulan online içerikleri 6 kıta ve 143 ülkeden 60 bine yakın iş insanı ve pazarlama lideri izledi. Zirve, Cumhuriyetin 100. yılı itibarıyla Türkiye'de doğan; yıldız konuşmacıları, uluslararası lider katılımcıları ve benzersiz içeriği ile globale armağan edilen bir dünya markası haline geldi.

Global Marketing Summit 2023, pazarlama sektöründe dünyanın en ünlüsü olan "guru" konuşmacıların yoğun katılımıyla zengin içerik sundu. 3 binden fazla kişinin katıldığı fiziksel oturumlar, tüm misafirlerin beğenisini kazandı.

Açıklamada, etkinliğe ilişkin değerlendirmeleri yer alan Zirve Başkanı, KREA M.I.C.E. Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO), KREA Digital Kurucu Ortağı Seda Mızraklı Ferik, pazarlamanın, hayali gerçekle ve soyutu somutla birleştiren çok büyük bir dünya olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu dünyanın liderleri, bu dünyanın hayalperest çocukları, iyi ki varsınız. Daha iyi bir gelecek hayalinin içinde sizlerle birlikte yol almak bizler için de müthiş bir deneyim. John Lennon'ın şu sözü 4 günlük zirve boyunca yaşadığımız deneyimi çok güzel anlatıyor: 'Tek başınıza kurduğunuz hayal, sadece bir hayaldir; birlikte kurduğunuz hayal ise gerçeğin ta kendisidir'. Hepimizin beslenebileceği, ilham veren konuşmacılar ile tanışabileceği, guruları ilgi ile izleyebildiği, workshop alanları, konferans alanları ile dopdolu bir Zirve hedefimize üçüncü kez ulaştık."

- "Sektöre uluslararası arenada ses getirecek bir zirve kazandırdık"

Seda Mızraklı Ferik, sektöre uluslararası arenada ses getirecek şekilde güçlü bir pazarlama zirvesi kazandırdıkları için mutlu olduklarını kaydederek, bu alana yapacakları yatırımların devam edeceğini, pazarlama ve iletişim sektöründeki gelişimin tüm sektörlerin başarısına katkıda bulunacağını anlattı.

Ferik, Global Marketing Summit 2024'ün 15-18 Ekim 2024'te "Sürdürülebilir Büyüme" temasıyla gerçekleşeceği bildirdi.

- Sektörünün duayenleri konuşmacı olarak katıldı

Verilen bilgiye göre, Global Marketing Summit 2023'ün ilk gününde, sektörünün dünyadaki en etkili ismi olarak kabul edilen pazarlama gurusu Philip Kotler, zirvede üçüncü kez onur konuşmacısı olarak yer aldı. Zirveyi Tribewanted Kurucusu, Raaise Eş-Kurucusu ve Topluluk Oluşturucusu Ben Keene ve FinchFactor Global Kurucusu Kerrie Finch sundu.

Dünyanın en iyi 20 iş düşünüründen biri kabul edilen Martin Lindstrom gibi yıldız konuşmacılar ilk gün konuşmalarıyla zirvede yer aldı.

"Sürdürülebilir İş, Sürdürülebilir Dünya" temasıyla gerçekleşen zirve, geçen yıl dünyadaki "en düşük karbon ayak izi" konusunda tescillenmişti. Bu yılki organizasyon söz konusu unvan korundu. Global Marketing Summit 2023, kadın ve erkek konuşmacı oranını eşitleyerek bu alanda örnek zirve olma hedefine de ulaştı.

Online katılımcılar, organizasyonda kullanılan özel teknoloji ve 3D sanal gerçeklik sistemi sayesinde "fiziki" bir zirveye katılma deneyimi yaşadı.

- Zirvenin konuşmacı listesi

Zirvede, sektörünün önemli isimleri arasında yer alan lider marka stratejisti ve çok satan yazar Laura Ries; TIME Dergisi'nin dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak gösterdiği Martin Lindstrom; Duke Üniversitesi Psikoloji Profesörü, davranışsal ekonomist ve yazar Dan Ariely; Wharton Üniversitesi Profesörü, çok satan kitapların yazarı ve danışman Jonah Berger; PepsiCo Global Design Başkanı Mauro Porcini; Fortune 500'ün fütüristi ve en çok satan yazarlardan Faith Popcorn; Michigan Üniversitesi - Stephen M. Ross İşletme Okulu Pazarlama Profesörü Marcus Collins ve Target Marketing of Santa Barbara Başkanı Jim Sterne gibi isimler konuştu.

Ayrıca The Marketing Leadership Masterclass Kurucusu Thomas Barta, insan inovasyon tasarımcısı Arzu Kaprol, Wolf Mama Kurucusu ve stratejist Lisa Hogg, Philips Küresel Medya Yönetim Başkanı Catherina Kowsoleea, Wieden Kennedy Amsterdam Kreatif Direktörü Kervins Chauvet, dijital pazarlama profesörü Martin Waxman, gazeteci ve yazar Fatoş Karahasan ile akademisyen ve sosyal girişimci Prof. Dr. Itır Erhart konuşma gerçekleştirdi.

Zirvede konuşan diğer isimler ise şu şekilde:

"Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi, Sosyal Etki ve Sorumluluk Merkezi Direktörü Prof. Dr. Çisil Sohodol; PİO Pazarlama İletişimi Okulu Direktörü Prof. Dr. Gresi Sanje; Thaat's It! Kurucu ve Strateji Yöneticisi Haluk Sicimoğlu; FutureBright Group of Companies Kurucu Ortağı ve yazar Akan Abdula; Inspark CEO'su Serdar Susuz, Unilever Türkiye ve Ortadoğu Ev Bakım Lideri Ali Fuat Orhonoğlu; We Are Pi CEO'su Alex Bennett Grant; D Strateji Kurucusu Damla Ömür Tantekin; Media.Monk Kıdemli İnovasyon Direktörü Funs Jacobs; Amerikan Hastanesi Damar Cerrahisi Bölümü Doktoru Prof. Dr. Murat Aksoy; anti aging ve biyokimya uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu; ressam Yiğit Yazıcı; eğitim bilimci, akademisyen ve Parentwiser Kurucusu Özgür Bolat ile moda tasarımcısı Zeynep Tosun."



Ekonomi 23.10.2023 17:43:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı