Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Nane, Antalya'daki "Resort Turizm Kongresi"nde konuştu:

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Nane, Antalya

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Nane, Antalya'daki "Resort Turizm Kongresi"nde konuştu:

ANTALYA - Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Nane, Antalya'dan 65 noktaya uçtuklarını belirterek, "Hepimizin amacı turizmi 12 aya yaymak, bizim hedefimiz de uçuşu 12 aya yaymak." dedi.

Nane, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB) Antalya'da bu yıl 15'incisi düzenlenen "Uluslararası Resort Turizm Kongresi"nde yaptığı konuşmada, hava yolunun her ülke için çok stratejik önemi olduğunu söyledi.

Turizmin katma değeri yüksek sektör ve cari açığın bir numaralı ilacı olduğunu ifade eden Nane, havacılığın da turizmin ayrılmaz parçası olduğunu kaydetti.

Pegasus'un çalışmalarını da anlatan Nane, 2016 yılından sonra hava yolu olarak stratejilerini ve iş yapma şeklini değiştirdiklerini belirtti.

Eylül-ekimde biraz zorlandıklarını ancak kasım ayının çok iyi gittiğini aktaran Nane, "Antalya'dan 65 noktaya uçuyoruz, 23 uçağımız Antalya'da. Üç sene önce bu sayı 6'ydı. Hepimizin amacı turizmi 12 aya yaymak, bizim hedefimiz de uçuşu 12 aya yaymak. Turizmi 12 aya yayarsak hepimizin ağzının tadı artacak. Bunu yapmak için her türlü imkanımız var." diye konuştu.

Nane, havacılık, otelcilik olmadan turizmin olamayacağını ifade etti.

Sektörün geleceğini uzun vadeli planlamak gerektiğini dile getiren Nane, "Havacılık stratejimizde biz bunu yaptık. Stratejik düşünmemiz lazım. Havacılık ve turizm el ele beraberiz, birlikte çalışıyoruz. Ortak aklı getirmeye çalışıyoruz. Ortak çalışmamız, uzun vadeli düşünmemiz lazım. Havacılık uzun vadeli bir iş." ifadelerini kullandı.

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Nane'ye teşekkür plaketi verdi.



Ekonomi 20.11.2025 19:45:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Mut'ta mahalle sakinleri iftarda bir araya geldi

2

Karaisalı Kaymakamı Bozoğlan, engelli bireylerle iftarda buluştu

3

LÖSEV'den Adana'da Dünya Kadınlar Günü programı

4

Türk Eğitim-Sen Antalya Şubesi "Kadınlar Günü"nü kutladı

5

Isparta'da öğrencilerden "Bir Kumanya, Bir Sofra, Bin Umut" kampanyası

6

Isparta'da eşine yardım ederken lastiğin patlaması sonucu uçuruma savrulan kadın öldü

7

Isparta'daki cam seyir terası "Yeşilay Haftası" kapsamında yeşil ışıkla aydınlatıldı

8

Kumluca Belediye Meclisinin Mart Ayı Toplantısı yapıldı

9

Burdur'da kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Hatay'da depremlerde öksüz ve yetim kalan çocuklara iftar verildi