Piyanist Aziza Mustafazade: "Dinleyicilerim benim orkestramın bir parçası"

Piyanist Aziza Mustafazade:

Piyanist Aziza Mustafazade: "Dinleyicilerim benim orkestramın bir parçası"

ANTALYA - ZEHRA TEKECİ - "Cazın prensesi" olarak anılan Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcı Aziza Mustafazade, "Dinleyicilerim benim orkestramın bir parçası. Aramızda bir iletişim var. Ben onların bir parçasıyım, onlar benim bir parçam." dedi.

Antalya'da bu yıl yedincisi düzenlenen Antalya Akra Caz Festivali kapsamında konser veren sanatçı, AA muhabirine, Türkiye'de muhteşem bir atmosferde sanatseverlerle bir araya geldiğini söyledi.

Kentte daha önce piyano festivaline de katıldığını belirten 54 yaşındaki sanatçı, dinleyicilerin ilgisinden memnun olduğunu dile getirdi.

Dinleyicileriyle arasında her zaman bir iletişim olduğunu söyleyen Mustafazade, "Dinleyicilerim benim orkestramın bir parçası. Aramızda bir iletişim var. Ben onların bir parçasıyım, onlar benim bir parçam." ifadelerini kullandı.

- "Kendisi adeta bir gezegen gibiydi"

Sanatçı bir aileden gelmesi nedeniyle müziğin her zaman hayatında olduğunu aktaran besteci, piyanist ve caz-muğam türünün kurucusu olan babası Vagif Mustafazade'nin müzik hayatında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Mustafazade, "Kendisi adeta bir gezegen gibiydi, başka kimseden bir şey öğrenmeye ihtiyacım yoktu. Çünkü onun müziğinde her şey vardı. Nasıl olur da Azerbaycan'da cazın olmadığı bir dönemde doğan biri, Amerika'daki siyahi bir müzisyen kadar iyi, onun ruhuyla caz yapabilir hala anlayamıyorum. Onun müziği her şeyi içeriyordu." diye konuştu.

Son dönemdeki çalışmalarından bahseden Mustafazade, gelecek yıl 30. yılını devirecek olan "Dance Of Fire" gibi eserlerini yeniden seslendirmeyi istediğini ifade etti.

- "Onların yüzde yüz duygulardan oluşan müziği benim için ilgi çekici"

Türk müzisyenler arasında "Zeki Müren ve Aşık Veysel"i sevdiğini belirten Mustafazade, "Onların samimiyetlerini seviyorum. Çünkü hiçbir şekilde korunaklı değiller, tamamen kalplerinden gelerek müziklerini yapıyorlar. Dolayısıyla onların yüzde yüz duygulardan oluşan müziği benim için çok ilgi çekici." ifadelerini kullandı.

- Dünyaya "barış" mesajı

Öte yandan Mustafazade dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalara ilişkin, "Hep söylediğim bir mesajı iletmek istiyorum. Kendi yolunuzdan, kendinizden ayrılmayın çünkü aslında hepimiz tertemiz doğuyoruz. Ama zamanla kötülerle, daha güçlülerle karşılaştıkça daha zayıf olan kendi içindeki iyiliği kaybetmeye başlıyor. Ondan sonra tüm bunları yaşamaya başlıyoruz. O yüzden kendinize, çocuğunuza, ailenize ve vatanınıza olan sevginizi kaybetmeyin. Kendi yolunuzdan ayrılmayın." dedi.




Eğitim 6.06.2024 13:53:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Kızkalesi'nde bayram tatilinde konaklama mekanları tam kapasite doluluğa ulaştı

2

Depremlerde hasar almayan Titus Tüneli, Hatay'ın turizmine katkı sağlıyor

3

Abdal Musa, Antalya'nın Elmalı ilçesinde etkinliklerle anıldı

4

Adana'da özel gereksinimliler, ikincisi düzenlenen "Engelsiz Festival"de eğlendi

5

Mersin'deki Arsinoe Antik Kenti'nin çehresi düzenleniyor

6

"Medeniyetler beşiği" Antalya'nın ören yerleri ziyaretçilerini yıldızlar eşliğinde ağırlıyor

7

Hataylı bıçak ustası 10 yıldır ateş başında mesai yapıyor

8

Depremlerde yıkılan Hatay Gastronomi Evi, yeni mutfağıyla hayat buldu

9

Burdur'da mezarlıklarda vatandaşlara lavanta fidesi dağıtıldı

10

Depremlerde hasar almayan müzedeki "dünyanın en büyük taban mozaiği" tekrar ziyarete açıldı