PKK'lı teröristlerin Amanoslar'a uzanan "paramotor oyunu" bozuldu

PKK

PKK'lı teröristlerin Amanoslar'a uzanan "paramotor oyunu" bozuldu

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Suriye'nin Münbiç bölgesinden iki paramotor ile havalanip terör faaliyetlerine katilmak için Amanoslar kirsalina indigi belirlenen PKK'li teröristleri etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, gerçeklestirdikleri operasyon ile terör örgütünün "paramotor oyunu"nu da bozdu.

Güvenlik güçleri, 12 Agustos'ta baslatilan "Yildirim-5 Amanoslar Operasyonu" ile terör örgütü PKK'ya agir darbe vurdu. Operasyon kapsaminda 11 PKK terörist etkisiz hale getirildi, birçok siginak, magara ve yasam malzemesi imha edildi, bölge terörden arindirildi.

Operasyonlar sirasinda, terör örgütünün Amanoslar'da yuvalanmak için nasil bir yol izledigine dair yeni bilgiler de elde edildi.

Yapilan çalismalarda, firari eski HDP milletvekili Demir Çelik'in Terörden Arananlar Listesi "Gri" kategoride yer alan oglu "Savas" kod adli Yoldas Selim Çelik'in de aralarinda oldugu 4 teröristin eylem için iki paramotor ile 28 Eylül ve 10 Ekim'de Suriye'nin Münbiç bölgesinden havalanarak Amanoslar kirsalina indigi belirlendi.

Bu tespit neticesinde güvenlik birimlerinin 19 Ekim'de düzenledigi operasyonda teröristlerden biri etkisiz hale getirildi, diger terörist Yoldas Selim Çelik sag yakalandi.

Iki uzun namlulu silah, tabanca ve çok sayida mühimmatla yakalanan terörist Çelik, sorgusunun ardindan Hatay'da çikarildigi hakimlikçe "terör örgütüne üye olmak" ve "kasten öldürme" suçlarindan tutuklandi.

- Diger 2 terörist de Iskenderun'da etkisiz hale getirildi

Paramotor ile Amanoslar kirsalina gelen teröristlerden ikisinin saklandigi yer de istihbarat birimlerinin titiz çalismasi sonucu tespit edildi.

Hava destekli unsurlarla teröristlerin bulundugu noktalar vuruldu ancak bölgeden kaçtiklari belirlenen teröristler, dün aksam saatlerinde güvenlik güçlerince kiskaca alindi.

Köseye sikistiklarini anlayinca gasbettikleri araçla Payas ilçesindeki güvenlik korucularinin bekleme noktasina taciz atesi açarak bölgeden uzaklasmak isteyen teröristler ile kisa süreli sicak temas saglandi.

Içinde bulunduklari aracin kaza yapmasi üzerine baska bir araci gasbederek Iskenderun istikametine dogru kaçislarini sürdüren teröristler, güvenlik güçlerinin takibi sonucu bu kez Iskenderun ilçe merkezinde sikistirildi.

Fener Caddesi'nde yasanan çatismada teröristlerden biri üzerindeki patlayicinin infilak etmesi sonucu ölü ele geçirildi. Ölen ya da yaralananin olmadigi patlamanin etkisiyle çevredeki ev ve is yerlerinde hasar olustu.

Kaçan diger teröristin yakalanmasi için ilçe merkezinde operasyonlarini sürdüren güvenlik güçleri, bir vatandasin ihbari üzerine Barbaros Mahallesi'nde saklandigi yerde teröristi etkisiz hale getirdi.

Teröristlerin Münbiç'ten havalanarak Amanoslar kirsalina geldikleri iki paramotor da güvenlik güçlerince ele geçirildi.



Yurt Dünya 27.10.2020 14:37:49 0

İlginizi Çekebilir

1

ABD Adana Konsolosluğu önünde Gazze'ye destek için oturma eylemi

2

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan kişi tutuklandı

3

Adana'daki denetimlerde ruhsatsız 2 bin 218 silah ele geçirildi

4

Hatay'da evin çatısında bulunan 2 baykuş yavrusu koruma altına alındı

5

Kumlu'da çöplük alanda çıkan yangın söndürüldü

6

Antalya Düşünce Platformu üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ı ziyaret etti

7

Mersin'de yatağa bağımlı 69 yaşındaki hasta, fizyoterapi desteğiyle iyileşiyor

8

Hatay Büyükşehir Belediyesi limanlarda denetim gerçekleştirdi

9

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina kontrollü şekilde yıkıldı

10

Hatay'da öğrenci yurduna giren yılanı itfaiye ekipleri çıkarttı