"Polis anneler" özel günlerde de görev başındalar

"Polis anneler" özel günlerde de görev başındalar

MERSIN (AA) - SEZGIN PANCAR - Dogu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'de, hem anneligi hem de mesleklerini bir arada yürüten kadin polisler, en özel günlerinde de vatandaslarin huzuru ve güvenligi için görev yapiyor.

Iki kutsal görevi bir arada yürüten kadin polisler, trafikten narkotige ve asayise kadar birçok birimde vatandaslarin huzur ve güvenligi için gece gündüz çalisiyor. Kadin polisler, "Anneler Günü"nde de görevlerini devam ettiriyor.

Mersin Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde görevli polis memuru bir çocuk annesi Seval Tutar (30), toplumu uyusturucudan korumak için "Börü" adli narkotik köpegiyle caddeleri, parklari ve ormanlari geziyor.

Selen adinda 4 yasinda kizi olan Tutar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 8 yildir emniyet teskilatinda görev yaptigini belirterek madde bagimliligina engel olmak için çalistiklarini söyledi. Anneligi ve polisligi bir arada yürütmeye çalistiklarini belirten Tutar, söyle devam etti:

"Polislikle birlikte annelik görevimiz var. Ikisi de kutsal görevler. Biz ikisini de beraber yürütmeye çalisiyoruz. Evden çikarken çocugum 'Nereye gidiyorsun?' dediginde 'Annecigim ben suçlulari yakalamaya gidiyorum.' diyorum. Çocugun 'Tamam anne, o zaman git.' demesinin sizde uyandirdigi hisle isinizi sevkle, askla yapiyorsunuz. O nedenle eve geldigimde 'Çok sükür, bugün de çocuguma kavustum, arkadaslarimizin ayagina tas degmedi' diyoruz." ifadelerini kullandi.

Anneler Günü'nde de görev arkadasi olan "Börü" ile vakit geçirdigini anlatan Tutar, sunlari söyledi:

"Emniyet teskilati olarak biz, zaman mefhumu olmadan, 7 gün 24 saat göreve haziriz. Birçok özel günden, bayramdan mahrum kalabiliyoruz. Biz bundan sikayetçi degiliz. Bayramlarda, Anneler Günü'nde de bizlere ihtiyaci olanlar var. Hala madde bagimliligindan kurtarabilecegimiz bir evladimiz, suça sürüklenebilecek çocugumuz var mi diye çalisiyoruz. Onlardan birini bile kurtarabilirsek ne mutlu bize diyoruz. O yüzden özel gün ayirt etmiyoruz."

- "Çocugumuzun bir gülümsemesi bütün enerjimizi yeniliyor"

Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügünde görevli Fehmiye Özkan (40) da çocuklari Ecrin (13), Mustafa (9) ve Yagiz Alp'i (2) evde birakarak vatandaslari yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi uyarmak için meslektaslariyla sokak sokak gezerek bilgilendirici brosür dagitiyor.

Özkan, meslekte 15 yili geride biraktigini belirterek "Vatandas ile Emniyet Müdürlügümüz arasindaki bagi kuvvetlendirmek, vatandasin istek ve ihtiyaçlarini karsilamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalisiyoruz." diye konustu.

Anne olduktan sonra yasama ve meslege bakis açisinin degistigini vurgulayan Özkan, "Bazen isten yorgun geldigimiz, stresli oldugumuz dönemler oluyor ama çocugumuzun karsimizda bir gülümsemesi, boynumuza sarilmasi bütün enerjimizi yeniliyor. Insanlarimiza yardim ettikçe, onlara faydamiz dokundukça biz daha çok mutlu oluyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Anne olmak her sey demek, her seye yetmek demek"

Trafik Denetleme Sube Müdürlügünde görevli Bilgen Aydin (42) da çocuklari Cenk (16) ve Cerensu'yu (10) öptükten sonra trafik güvenligi için caddelerin yolunu tutuyor. Aydin, polisligin en büyük hayali oldugunu belirterek 19 yildir isini severek yaptigini aktardi. Günün yorgunlugunu aksam çocuklariyla vakit geçirerek attigini ifade eden Aydin, sunlari söyledi:

"Annelik, polislik fedakarlik istiyor. Çocuklarim da meslegimi vatanim ve milletim için yaptigimin bilincindeler. Benim için her gün Anneler Günü. Diger özel günlerde oldugu gibi bugün de benim için çalismak gurur verici. Anne olmak her sey demek, her seye yetmek demek. Çogu zaman gözünüzden yorgunluk akar ama anne demek yorgunluk, hayatini adamak demektir. Iyi ki anneyim, polisim. Kendimle gurur duyuyorum."

Sehit Ramazan Yilmaz Polis Merkezi'nin "Güven Masasi"nda görev yapan iki çocuk annesi Aynur Kol (46) da 19 yildir teskilatta çalistigini, bunun 16 yilini annelikle birlikte sürdürdügünü vurguladi.

Anneligin çok kutsal oldugunu dile getiren Kol, sunlari kaydetti:

"Hem anneligi hem de polisligi beraber götürmek onur ve gurur verici. Her meslekte oldugu gibi bizim meslekte de bunun zorluklari var. Biraz yoruluyoruz ama annelik bambaska bir sey oldugu için buna degiyor. Biz gece gündüz her an göreve hazir bir sekilde bekliyoruz. Çocuklarimizi önce aile yakinlarimiza, sonrasinda birbirlerine emanet ediyoruz. Sadece polislerin degil tüm çalisan annelerin çocuklari, çok erken yaslarda sorumluluk altina giriyorlar ve çok çabuk büyüyorlar. Aksam eve gittigimde onlarla degerli zaman geçirmek istiyorum. Onlari aksam tekrar gördügümde 'çok sükür evlatlarima kavustum' diyorum, mutlu oluyorum."





Yurt Dünya 10.05.2020 11:19:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da hakkında 20 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

2

Osmaniye'de dereye giren kişi boğuldu

3

Hatay'da beton mikseri ile çarpışan motosikletteki 2 kişi öldü

4

GÜNCELLEME - Isparta'da tartıştığı babasını satırla öldüren kişi tutuklandı

5

Isparta'da tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü

6

Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

7

Mersin'de trafik kazasında bir kişi yaralandı

8

Mersin'de fenalaşan yolcu minbüsünün şoförü park halindeki bir otomobile çarptı

9

Finike'de "Koruyucu Aile Günü" için etkinlik düzenlendi

10

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 araçta hasar oluştu