Priştine Büyükelçisi Sakar’dan Kosova ana muhalefet partisi liderine ziyaret

Priştine Büyükelçisi Sakar’dan Kosova ana muhalefet partisi liderine ziyaret

Priştine Büyükelçisi Sakar’dan Kosova ana muhalefet partisi liderine ziyaret

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova’da ana muhalefet partisi Vetevendosje Hareketi (VV) Genel Başkanı Albin Kurti’yi makamında ziyaret etti.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova’da ana muhalefet partisi Vetevendosje Hareketi (VV) Genel Başkanı Albin Kurti’yi ziyaret etti. Kosova Anayasa Mahkemesi’nin ülkede erken parlamento seçimlerinin 40 gün içinde yapılmasını hükmeden kararının ardından ülkedeki durumun ele alındığı görüşmede, Kosova ile Türkiye arasındaki iş birliğin daha da derinleşmesi imkanları üzerinde duruldu.
VV tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede her iki tarafın da iki dost ülke arasındaki iş birliğin daha da pekiştirilmesinin ele alındığı kaydedildi. Görüşmede Büyükelçi Çağrı Sakar, Kosova’nın içinde bulunduğu ağır siyasi durumla birlikte, salgınla karşı karşıya kalındığı bu zor zamanlarında sosyal, devlet ve devletlerarası dayanışmanın önemine değindi.
VV lideri Albin Kurti ise salgınla mücadelenin zor olduğu dönemde Kosova’ya sağladığı destek ve yardımlar dolayısıyla Türkiye’ye teşekkürlerini ifade etti.
Görüşmede, Kosova Anayasa Mahkemesi’nin son kararından sonra ve yeni erken seçimlerin arifesinde Kosova’daki siyasi durumun ele alındığı, her iki tarafın da iş birliğine ve görüşmelere devam etmeye hazır olduklarını ifade edildi.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar’a, Türkiye Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Dilara Köseoğlu da eşlik etti.


Güncel 23.12.2020 19:56:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

2

Antalya'nın Kumluca ilçesinde ev ve seraları su bastı

3

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Global Lighthouse Network listesine girdi

4

Kemer'de altyapı çalışmaları sürüyor

5

Sumbas Kaymakamı Hakan Kara AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ünlüsoy, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Altınözü ilçesinde takla atan otomobildeki 2 kişi yaralandı

8

Antalya'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 12 zanlı tutuklandı

9

Şoförlerin Yeni Başkanı Mehmet Kara Oldu

10

Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu