Prof. Dr. Antmen: “Lösemi, çocukluk çağının en çok görülen kanseri”

Prof. Dr. Antmen: “Lösemi, çocukluk çağının en çok görülen kanseri”

Prof. Dr. Antmen: “Lösemi, çocukluk çağının en çok görülen kanseri”

Pediatrik Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Bülent Antmen, löseminin çocukluk çağının en çok görülen kanseri olduğunu söyledi.
Adana’da, 2-8 Kasım "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Tedavileri devam eden çocuklar, etkinliğe katılarak Gönüllü Palyaçolar ekibinin gerçekleştirdiği çeşitli animasyonlar ile keyifli anlar yaşandı.
Acıbadem Adana Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılan Acıbadem Adana Hastanesi Pediatrik Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Bülent Antmen de çocuklarla pasta kesti. Ardından çocuklara hediyeler dağıtıldı.
Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Antmen, löseminin en fazla çocukları vurduğunu söyleyerek, “Erişkinlerde de görülüyor ama çocuklardaki çok farklı. 0-18 yaş arasındaki çocukları çok sıklıkla yakalıyor. Çocukluk çağının en çok görülen kanseri. Biz bugün bütün toplumda lösemili çocukları hatırlatmak istedik. Çoğunluğunun iyileştiğini göstermek istedik. İnsanlara vereceğimiz mesajlar şu; kan verin, donör olun. Örnek olarak Kuzey nakil yapılmış bir çocuğumuz. Bizim yanımızda olması kadar büyük mutluluk yok ve bunu bir bağışçıya borçluyuz. Tüm toplumu kan vermeye ve donör olmaya davet ediyorum” dedi.


Güncel 8.11.2022 17:39:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu