Prof. Dr. Bayhan: "Fotoğraf sanatçısında resim kültürü de olmalı"

Prof. Dr. Bayhan:

Prof. Dr. Bayhan: "Fotoğraf sanatçısında resim kültürü de olmalı"

Fotoğrafçı kimliğiyle tanınan ünlü Prof. Dr. Mehmet Bayhan, fotoğraf sanatçısında resim kültürü de olması gerektiğini belirterek, "Her şeye coşkuyla, her şeyi yeniden keşfeder gibi bakmak gerekir” dedi.
Prof. Dr. Mehmet Bayhan (81), Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Sille Sanat Sarayı Kulübü tarafından düzenlenen sohbet etkinliğinin beşincisine katılarak, Fransız fotoğraf sanatçısı Brassi’yi anlattı.
1889-1994 tarihleri arasında yaşayan Brassai’nin İstanbul’a da gelerek fotoğraflar çektiğini belirten Prof. Dr. Bayhan, bu fotoğrafları da programında gösterdi. Brassai’nin siyah/beyaz fotoğraflarda Paris’in açık ve kapalı alanlardaki gece yaşamlarını konu edindiğini söyleyen Bayhan, ”O dönemde daha az ışık vardı. Şimdi ışıklar daha parlak ve güçlü, o nedenle o eski fotoğraflar şimdi çekilemiyor” dedi.
Bir fotoğrafçıda doyumsuz merakın olması gerektiğini ifade eden Bayhan, “Fotoğraf sanatçısında resim kültürü de olmalıdır. Her şeye coşkuyla, her şeyi yeniden keşfeder gibi bakmak gerekir” dedi.


Güncel 28.01.2021 09:19:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu