Prof. Dr. Bilgiç’ten çiftçilerle ‘Finansal Okuryazarlık Eğitimi’

Prof. Dr. Bilgiç’ten çiftçilerle ‘Finansal Okuryazarlık Eğitimi’

Prof. Dr. Bilgiç’ten çiftçilerle ‘Finansal Okuryazarlık Eğitimi’

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulbaki Bilgiç, Söğüt’ün Çaltı köyünde çiftçilerle buluştu.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Söğüt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün katılımlarıyla gerçekleşen buluşmada Prof. Dr. Bilgiç ‘Finansal Okuryazarlık Eğitimi’ verdi. Programda ‘Üreticiler için finansal okuryazarlık hangi başlıkları kapsar?’, ‘Toplumun finansal okuryazarlık seviyesinin yükselmesi için neler yapılmalıdır?’, ‘Doğru yatırım ürünleri neler olmalıdır?’ sorularına cevaplar verildi.
Çiftçilerin finansal bilincini geliştirmek ve karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak amacı ile düzenlenen ücretsiz eğitime her yaş aralığından, finansal okuryazarlık alanında bilgi sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyen vatandaşlar katıldı. Benzer eğitimin diğer ilçelerde de yapılacağını belirten Prof. Dr. Bilgiç, "Çiftçilerimizin, onlar da alın teri ile kazandıkları paralarının kıymetini bilsinler diye düşünüyoruz. Çiftçilerimizin finansal okuryazarlık seviyelerinin hak ettiği yere gelmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Güncel 21.03.2023 09:48:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı