Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı: "Sağlık sistemindeki başarımızı Türk hemşirelere borçluyuz"

Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı:

Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı: "Sağlık sistemindeki başarımızı Türk hemşirelere borçluyuz"

ISTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yigitbasi, "Bugün dünyada parmakla gösterilen bir saglik sistemine sahipsek bunu büyük oranda Türk hemsirelik meslegine borçluyuz." dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde 12-18 Mayis Hemsireler Haftasi kapsaminda etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte hastane personeli hemsirelere seslenen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yigitbasi, basta salginla mücadelenin sürdügü bugünler olmak üzere her dönem gösterdikleri fedakarlik nedeniyle onlara tesekkür etti.

Saglik sisteminde çok paydasli bir mekanizma isledigini dile getiren Yigitbasi, bunun içerisinde hekimlerin, hemsirelerin, yardimci saglik personellerin kombine çalistigini, bu sektörün sadece saglik hizmeti degil farkli hizmet kalemleri de sundugunu anlatti.

Yigitbasi, saglikta hizmet modelinin en önemli sacayaklarindan bir tanesinin hemsireler oldugunu ifade ederek sözlerini söyle sürdürdü:

"Hemsireler belki de saglik sisteminin omurgasidir. Hem hastaya hem hekime hem refakatçiye hem de diger idari hizmetlere en yakin olabilen merkezi konumlanmaya sahiptir hemsireler. Bu yüzden onlara omurga denilebilir. Bugün dünyada parmakla gösterilen bir saglik sistemine sahipsek bunu büyük oranda Türk hemsirelik meslegine borçluyuz."


- "Salgin sürecinde hiç tereddüt etmeden rol aliyorlar"


Prof. Dr. Yigitbasi, hemsirelerin öneminin salgin sürecinde daha iyi anlasildigini belirterek, "Bu dönemde, bu zorlu günlerde hiç tereddüt göstermeden en ön cephede, kendi sagliklarini da feda edecek sekilde rol aldilar ve süreci çok basariyla götürdüler." diye konustu.

Türkiye'nin salgin sürecini en basarili yürüten ülkelerden biri oldugunu dile getiren Yigitbasi, bu basarida hemsirelerin de büyük payinin bulundugunu sözlerine ekledi.


- "Hemsirelik mesleginin öneminin tekrar fark edilmesi önemli"


Medipol Mega Üniversite Hastanesi Hemsirelik Hizmetleri Müdürü Meryem Kapanci, hemsirelik mesleginin hiçbir dil, din, irk, siyasi veya baska bir ayrim göstermeksizin her yas grubundan insana, bireye hizmet ettigini belirterek, "Onlarin saglik durumlarini korumak için tüm donanimiyla hizmet gösteren saglik grubu." dedi.

Hemsirelerin, tarihte yasanan savas, salgin gibi sikintili süreçlerde oldugu gibi koronavirüs döneminde de elinden geleni yaptigini dile getiren Kapanci, "Bu salgin sürecinde hemsirelik mesleginin hem öneminin hem de gücünün toplum ve bilim dünyasi tarafindan tekrar fark ediliyor olmasi ve bizimle ilgili süreçlerin tekrar gündeme gelmesi önemli." diye konustu.

Kapanci, koronavirüs sürecinde hemsirelerin hastalarin yanindan bir an dahi ayrilmadigini kaydederek, onlarin bir yakini gibi fedakarlik gösterdigini sözlerine ekledi.


- Medipol Mega'da her hemsire için bir fidan


Konusmalar sonrasi Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Yigitbasi, Hemsirelik Hizmetleri Müdürleri Ayse Çapa Eksi, Meryem Kapanci, Özgül Akça'ya plaket ve çiçek takdim etti.

Öte yandan, TEMA is birligiyle, hastane personeli 1.094 hemsire için Gaziantep Kayakent'te fidan dikildigi ve hatira ormani olusturuldugu açiklandi. Etkinlikte, fidanlarin sertifikalari da dagitildi.



Politika 17.05.2020 12:20:28 0