PTA yatırımında dünya devi ile milyar dolarlık imza

PTA yatırımında dünya devi ile milyar dolarlık imza

PTA yatırımında dünya devi ile milyar dolarlık imza

Dünyanın tek hattaki en büyük kapasiteli ve en yüksek verimli Saflaştırılmış Tereftalik Asit (PTA) işletmesinin Adana’da kurulması için ilk imzalar atıldı.
SASA, PTA yatırımında dünya devi Amerikan Invista (Koch Industries) firması ile 935 milyon dolarlık lisans ve teknik hizmet anlaşması imzaladı.
Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, bu anlaşma ile Çin ve Hindistan dışındaki en büyük polyester üreticisi olacaklarını söyledi. Bu gelişme aynı zamanda, Yumurtalık’ta yapılacak petrokimya yatırımının da ilk adımını Adana merkezde oluşturmaya başlayacak.
Türkiye’nin 2019 yılı PTA ithalatı 629 bin ton olarak gerçekleşmişti. 2020 yılı ilk 6 ayda ise toplam ithalat 410 bin tonu geçti. Bu şartlarda, 2020 yılı sonu itibari ile toplam ithalatın 1 milyon tonu geçmesi bekleniyor. Türkiye’deki bu en yüksek kapasiteli petrokimya tesisi yatırımı ile Türkiye’nin PTA açısından ithalata bağımlılığı sonlandırılmış olacak.


Güncel 26.08.2020 16:56:32 0

İlginizi Çekebilir

1

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

2

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

3

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

4

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

5

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

6

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

7

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

8

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

9

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi

10

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşlarla buluştu