Putin: "ABD ve NATO’nun Ukrayna topraklarını Rusya için kabul edilemez bir şekilde suistimal etmesi nedeniyle özel askeri harekat başlatma kararı alındı"

Putin:

Putin: "ABD ve NATO’nun Ukrayna topraklarını Rusya için kabul edilemez bir şekilde suistimal etmesi nedeniyle özel askeri harekat başlatma kararı alındı"

Hindistan Başbakanı Narenda Modi ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD ve NATO’lu müttefiklerinin Ukrayna topraklarını Rusya için kabul edilemez bir şekilde askeri olarak suistimal etmesi nedeniyle özel askeri harekat başlatma kararı alındı" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırma talimatı ile ilgili detayları muhataplarına anlatmaya devam ediyor. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Putin’in, Hindistan Başbakanı Narenda Modi ile bir telefon görüşmesi yaptığı aktarıldı.
Açıklamada, “Ukrayna çevresindeki durumun ele alınması sırasında Putin, Kiev’in Donbass’ın sivil nüfusuna yönelik saldırgan eylemlerinin yanı sıra uzun yıllardır uygulanan, Minsk anlaşmalarını bozmaya dönük yıkıcı politika ile ilgili ilkesel değerlendirmelerini sundu. Bu koşullar altında ve ayrıca ABD ve NATO’lu müttefiklerinin Ukrayna topraklarını Rusya için kabul edilemez bir şekilde, askeri olarak suistimal etmesi nedeniyle özel askeri harekat başlatma kararı alındı" denildi.
Açıklamada ayrıca, “Hindistan Başbakanı bilgilendirme için teşekkür etti ve şu anda Ukrayna’da bulunan Hint vatandaşlarının güvenliğinin sağlanmasını talep etti. Aralık 2021’de, Yeni Delhi’de gerçekleşen Rusya - Hindistan zirvesi bağlamında ikili işbirliği konuları ele alındı” ifadeleri kullanıldı.


Güncel 25.02.2022 00:39:55 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi