Radyo sunucusu Özadlı, öğrencilerle Buluştu

Radyo sunucusu Özadlı, öğrencilerle Buluştu

Radyo sunucusu Özadlı, öğrencilerle Buluştu

Yalova Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Alanı tarafından düzenlenen söyleşide radyo programı sunucusu Doğancan Özadlı öğrencilerle buluştu.
Radyo Televizyon Alanı tarafından düzenlenen Meslek Söyleşilerinde öğrenciler alanında uzman kişilerle buluşmaya devam ediyor. Radyo Televizyon Alanı Öğretmeni Hatice Ersan koordinesinde okulun konferans salonunda gerçekleşen söyleşide radyo programcısı Doğancan Özadlı öğrenci ve katılımcılarla dijitalleşen dünyadaki radyonun konumu ve sektörle bağlantılı konuları, program içerikleri, canlı yayın deneyimleri hakkında bilgilendirmede bulundu.
Öğrencilerin ve katılımcıların sorularını cevaplayan Doğancan Özadlı, radyo programcılığına başlama hikayesini öğrencilerle paylaşarak, “13 yaşında yaz tatilini boş geçirmemek için radyoda asistan olarak çalışmaya başladım. Burada yayın yapan insanları gözlemleyerek kendi kendime ses kayıtları alarak anons denemeleri yaptım. Bir şekilde kendimi göstermeyi başardım. 3 ay sonunda ilk yayınımı yapma fırsatı yakaladım. Hafta sonu en ölü saat diyebileceğimiz Pazar günü saat 00.07’de ilk yayınımı yaptım” dedi.
Yaptığı radyo programı formatı hakkında öğrencileri bilgilendiren Özadlı, “Bir konu başlığı belirliyorum ve konuyla alakalı sürekli telefon bağlantıları alıyorum. Bir ağır ceza hakimi de bağlanıyor, dağın başında koyunlarını otlatırken bir çobanda bağlanıyor, ev hanımı da dinliyor, her yaştan, her meslek grubundan, her üsluptan insanla konuşuyor olmak çok büyük bir genel kültür kattı bana. Aslında hayatta öğrendiğim birçok şeyi, çok küçük yaşta başladığım için radyoya dinleyicilerimden öğrenmiş oldum; çünkü her renkten insanla iletişim kurmak bana çok şey kattı” diye konuştu.
İnsanın sevdiği işi yapmasının önemini vurgulayan Özadlı’ya söyleşinin ardından Lise Müdürü Ercan Gökkaya, çiçek ve plaket takdim etti.


Güncel 21.12.2022 13:55:47 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi