Ramazan’a ve tam kapanmaya anlam kattılar

Ramazan’a ve tam kapanmaya anlam kattılar

Ramazan’a ve tam kapanmaya anlam kattılar

Hayata Anlam Katanlar Derneği, tam kapanma süresince ve Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmayı sürdürüyor.
Samsun’da faaliyet gösteren Hayata Anlam Katanlar Derneği (Kovid-19) Ramazan ayı ve tam kapanma sürecinde işsiz kalan geçim derdine düşen binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak, gıda yardımının yanı sıra ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.
Daha önce il genelinde yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile birçok ilke imza atarak, binlerce kişinin hayatına anlam katan dernek, korona virüs pandemisinin başından bu yana yaptığı yardımların yanında tam kapanma süresi ve Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi aileler için yeniden kolları sıvadı. Pandemi boyunca ihtiyaç sahiplerine binlerce koli dağıtan dernek, ayrıca kolilerle birlikte binlerce ücretsiz hijyen seti ve maske dağıtıyor.

Veren elle alan eli birleştiriyoruz
Pandemi süresince işsiz ve ihtiyaç sahibi binlerce aileye ulaştıklarını ifade eden Dernek Başkanı Murat Değirmenci, “Dernek olarak daha önce yaptığımız birçok projede, ihtiyaç sahibi yüzlerce kişiye ve minik öğrenciye yardımda bulunduk. Bu pandemi süresinde de derneğimiz gerek üyelerimiz, gerekse gönüllülerimizle ihtiyaç sahibi ailelerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için elinden geleni yapıyor. Başlayan Ramazan ayı ve korona virüs pandemisi nedeniyle ilan edilen tam kapanma uygulaması ile birlikte her gün maddi durumu olmayan, evine bir ekmek almakta bile zorlanan onlarca başvuru alıyoruz. Dernek başkanı olarak, destek veren, gönüllü çalışan insanların hayatlarına anlam katmak için yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Derneğimiz, kendi imkanları ile oluşturduğu İnsani Yardım Bilgi Sistemi (iybis) ile mükerrer yardımların önüne geçiyor. Aynı evde yaşayan farklı kişilerin başvurularını süzüyor, istihbarat eklentisi ile başvuru sahibinin gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığını kvkk kurallarına göre kayıt altına alıyor. Bağışladığınız her kuruşun hem doğru yere gitmesini sağlıyor, hem de her kuruşun hesabını kolayca verebiliyoruz” dedi.

Ülke sınırlarını aştılar
Hayata Anlam Katanlar Derneği’nin faaliyet alanının il hatta ülke sınırlarını aştığını dile getiren Başkan Değirmenci, "Samsun’daki faaliyetlerimizin yanı sıra bu süreçte üyelerimiz ve gönüllülerimizin katkılarıyla Tanzanya ve Gaziantep’te iki yeni şube açtık. Afrika kıtasında zor durumda olan kardeşlerimize Tanzanya şubemiz aracılığıyla yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Özellikle geçen yıl kurban bayramında Tanzanya’da yüzlerce ailenin evine kurban hisselerini ulaştırdık. Bu yılda hem ramazan hem de kurbanda aynen yardımlarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca Gaziantep şubemizde kısa süre önce hizmete başladı. Daha önce Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile ortak birçok projeye imza attık. Derneğimiz yavaş yavaş sınırları aşmaya başladı” diye konuştu.


Güncel 3.05.2021 15:22:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı