Ramazanda, klimalı camide uyutan serinlik

Ramazanda, klimalı camide uyutan serinlik

Osmaniye`de, orucunda etkisiyle aşırı sıcaklardan bunalan bazı vatandaşlar, merkezi soğutma sistemi bulunan camiye gelerek, ibadetlerini yaptıktan sonra cami içerisinde uyuyarak dinleniyor. Kent merkezindeki Alibeyli Mahallesinde bulunan 3 bin 500 kişilik Zafer Camii`nde öğle ve ikindi namazını kılan cemaat, içerideki serinlikten faydalanmak isterken ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Namaz kılan, Kuran-ı Kerim okuyan ve tespih çeken vatandaşlar, dışarıdaki aşırı nem ve 38 dereceyi aşan sıcaklardan korunmak için burada dinleniyor. Kimi vatandaş namaz kılıp dua ettikten sonra bir köşede uyuyor. 

GELİP BURADA YATSINLAR DİYE BUNU YAPMIYORUZ

Cami İmam Hatibi Adem Yıldır, yaklaşık günde 12 saat klimaların açık tutulduğunu belirterek, ?Osmaniye?miz de özellikle yöre itibariyle Çukurova bölgesinde son derece sıcak bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Temmuz ayı, günlerin en uzun ve sıcakların çok fazla olduğu bir zaman dilimi. Buda oruç ibadetini, oruç tutan kardeşlerimiz için zorlaştırıyor, kolaylaştırmıyor. Camimiz Osmaniye?mizde yeni yaptırılan camilerimizden ve klima sistemiyle de son derece mükemmel durumda. Şuanda serinlik Zorkun Yaylası gibi 24-25 derece sıcaklık var. Klimaları tabii ki vatandaşlarımız gelip burada yatsınlar diye bunu yapmıyoruz. İbadetlerini daha rahat yapsınlar, Kur?an-ı Kerimlerini daha rahat okusunlar, diğer tesbihatlarını daha güzel, serin ortamda çeksinler diye biz bunu yapıyoruz. Bu arada gelip namazını kıldıktan sonra, özellikle işyerlerinde çalışan kardeşlerimiz yorgunluklarını biraz atıp dinlendikten sonra tekrar işlerine dönüyorlar. Buda bizim için ayrı bir güzellik oluyor. İnsanlarımız bunu yaptı ve bu insanlara da bu güzellik herhâlde değer diye düşünüyoruz. Fakat biz hiç kimseye buraya gelip yatmasını tavsiye etmiyoruz. Ama dinlenip burada tekrar mesailerine dönmeleri bizim için güzellik olacaktır diye düşünüyoruz.? Dedi.

 DUA EDİYORLAR 

Camideki klima sisteminin merkezi sistem olduğunu belirten Yıldır, ?Üniteler dışarda komple ve içerde herhangi bir ses yok. Osmaniye?de değil Türkiye genelinde birçok cami böyle bir sistem bulunmamakta, son derece mükemmel bir sistem. Tabi ki buda bize rahatlık sağlıyor ve bu rahatlığı da insanlarımızla paylaşıyoruz. Onlarda bizlere dua ediyorlar, Allah razı olsun diyorlar, buda mutluluk oluyor? diye konuştu. Cami Cemaati Halis Altın ise sistemin çok güzel olduğunu belirterek, ?Eskiden böyle bir şey yoktu. Ben inşaatlarda çalışıyorum, oruçta çalışamıyoruz zor geliyor. Buraya gelip arada dinleniyoruz. Yapanlardan Allah razı olsun? dedi. Bir başka cami cemaati ise böyle bir hizmetin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, ?Günler hem uzun hem de çok sıcak. Birde Ramazan ayında olmamızdan dolayı camimize gelip ibadetimizi yaptıktan sonra yorgunluğumuzu atıp tekrar işimize gücümüze bakıyoruz. Burada emeği geçen başta Camii imam hatibinden, yaptırandan yapanlardan Allah razı olsun.? Dedi.



Güncel 25.10.2016 04:56:26 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi