Ramazan’ın son cumasında da camiler mahzun

Ramazan’ın son cumasında da camiler mahzun

Ramazan’ın son cumasında da camiler mahzun

Yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında, cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza 16 Mart’ta ara verilmesinin ardından Ramazan ayının son cumasında da camiler mahzun kaldı.
Geçen yıllarda yaşanan Ramazan görüntüleri, bu yıl kendisini arattı. Önceki Ramazanların ilk cumasında camiler dolarken, cemaat avludan taşıp dışarıda saf tutardı. Bu yıl ise korona virüsü tedbirleri kapsamında camilerde toplu namaz kılınmayınca mabetler boş kaldı. İslamiyet’in kutsal mekanları olan camiler Ramazan ayında sessizliğe büründü.
Özellikle Ramazan aylarında dolup taşan cami görüntüleri bu yıl yaşanmadı. Ramazan ayının ilk cuması olan 24 Nisan’da olduğu gibi bugün de son cumada camiler mahzundu. Sessizliğe bürünen camilerin 12 Haziran’dan itibaren açılacağı duyurulmuştu.


Güncel 22.05.2020 14:28:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

2

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

3

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

4

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

5

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

6

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

7

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

8

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası

9

Antalya'da dayısı tarafından silahla öldürülen kadının cenazesi defnedildi

10

Antalya'da tırın çarptığı Karayolları işçisi öldü