RD Global & INVAMED Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç'den bayram mesajı:

RD Global & INVAMED Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç

RD Global & INVAMED Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç'den bayram mesajı:

ISTANBUL (AA) - RD Global & INVAMED Yönetim Kurulu Baskani Rasit Dinç, "Insanin kendine ve topluma ait degerlerinin, inançlarinin, ahlaki normlarinin gelisip yerlestigi en güzel günlerdir bayramlar. Paylasmanin, dayanismanin, beraberligin en sicak sekilde hissedildigi mübarek günlerdir." ifadelerini kullandi.

Dinç, Kurban Bayrami dolayisiyla yaptigi yazili açiklamada, son bir yildir hem dünyanin, hem de Türkiye’nin her açidan zor günler geçirdigini dile getirdi.

Bu zor günlerde sagligin önemini ve degerini daha iyi kavrandigini belirten Dinç, "Ülkeler kendi içine kapanirken, ayni zamanda, insanlik, dayanismanin, yardimlasmanin, bir digerinin yarasini sarmanin ne kadar kiymetli oldugunu belki de ilk kez bu kadar derinden hissetti" degerlendirmesinde bulundu.

Rasit Dinç, "Bu zor günlerde anladik ki sagligin, toplum için, hayati olmasi sebebiyle, her seyden daha fazla önemi var. saglik hizmetleri, ihtiyaç duyuldugunda, toplumun tüm kesimine, vatandasin gelir durumuna bakmaksizin, yeterli kalitede ulasabilmeli. Günümüz kalkinma literatüründe en fazla üzerinde durulmasi gereken konunun insani degerlerin en üstte tutulmasi oldugu artik hepimizin malumu." ifadelerini kullandi.


- "Global bir tibbi arastirmaci ve üretici olarak çalismaya devam edecegiz"


RD Global & INVAMED olarak, saglik gibi ötelenemeyecek ve her daim ivediligi olan bir alanda çalismalar yürütmekten her zaman gurur duyduklarini dile getiren Dinç, sunlari kaydetti:

"Sadece Türkiye için degil, tasarladigimiz, gelistirdigimiz her teknoloji, ürettigimiz her ürün, bütün dünyada sagligini kaybetmis insanlarin sagliklarini geri kazanmalari için son derece önemlidir. Bu görüsle halihazirda 60 ülkenin insanlarini iyilestiren global bir tibbi arastirmaci ve üretici olarak çalismaya ve çalistikça var olmaya devam edecegiz.

Fakat süphesiz ki bedenen saglikli olmak, sagligin yalnizca bir boyutu. Bizler sadece biyolojik varliklar degiliz. Insanlarin ayni zamanda ruhsal ve sosyal açidan da saglikli olmalari gerekir. Çevremizdeki insanlarla sevgi ve saygiya dayali iliskiler gelistirmek günümüz insaninin belki de en büyük ihtiyaçlarindan biri."

Insanin kendine ve topluma ait degerlerinin, inançlarinin, ahlaki normlarinin gelisip yerlestigi en güzel günlerin "bayram günleri" oldugunu ifade eden Dinç, "Paylasmanin, dayanismanin, beraberligin en sicak sekilde hissedildigi mübarek günlerdir. Insanlar arasindaki karsilikli sevgi ve sayginin, birlikteligin perçinlendigi günlerdir. 'Küsmek ve darilmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayin' der Hz. Mevlana. Tüm insanligin kenetlendigi, saglik, huzur, sevgi dolu bir bayram diliyoruz." açiklamasinda bulundu.



Yurt Dünya 31.07.2020 10:10:20 0