Rekortmen atlet Ersu Şaşma'nın hedefi Tokya'da "tarih yazmak"

Rekortmen atlet Ersu Şaşma

Rekortmen atlet Ersu Şaşma'nın hedefi Tokya'da "tarih yazmak"

MERSIN (AA) - SERKAN AVCI - Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi 2. Kademe Yarislari'nda sirikla atlamada 5,52'lik derecesiyle kendisine ait 23 yas alti Türkiye rekorunu kiran milli atlet Ersu Sasma, gelecek yil yapilacak Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilarak "tarih yazmaya" odaklandi.

Geçen yil sirikla atlamada 5,45'le kendisine ait 23 yas alti Türkiye rekorunu 5 santimetre gelistirerek 5,50'ye tasiyan milli atlet Ersu Sasma, bu yil da rekor kirmayi basardi.

Bursa'da, agustos ayinda gerçeklestirilen Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi 2. Kademe Yarislari'nda 5,52'lik derecisiyle sampiyonluga ulasip rekorunu gelistiren Ersu, büyük bir basariya imza atti.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) yaz takvimi faaliyet programi kapsaminda çiktigi organizasyonlarda elde ettigi derecelerle moral depolayan Ersu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle gelecek yila ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na gözünü dikti.

Antrenör Ibrahim Halil Çömlekçi esliginde Mersin'de kampa giren milli sporcu, kariyerindeki basarilarina olimpiyat derecesini de eklemek için ter döküyor.


- "Olimpiyatlarda finale kadar gidip ilk 3'e girmeyi hedefliyorum"


Milli atlet Ersu Sasma, AA muhabirine, Kovid-19 salgini nedeniyle verilen aranin ardindan çiktigi müsabakalarda iyi bir basari grafigi yakaladigini söyledi.

Bursa'da gerçeklesen organizasyonun ardindan sezonu tamamladigini aktaran milli sporcu, "Son iki yarisa hedef koymustuk. Ilk kademe yarislarinda 5,51, ardindan finalde de 5,52 atlayarak rekor kirdim. Antrenmanlarda çalisip disiplinli bir süreç geçirerek o dereceleri elde ettim." ifadelerini kullandi.

Ersu, sirikla atlamada 23 yas alti Türkiye rekorunu elinde bulundurdugunu belirterek, "Ismimin hanelere yazilmasindan dolayi sevinçliyim. Ülkem adina bu derecelere ulastigim için çok mutlu oluyorum." diye konustu.

Ara vermeden devam ettigi çalismalarini Kovid-19 salgini nedeniyle tedbirlere uyarak sürdürdügünü anlatan Ersu, Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na odaklandigina isaret etti.

Ersu Sasma, olimpiyatlarda Türk bayragini dalgalandirmayi hedefledigini kaydederek, "Olimpiyat barajini geçerek organizasyona katilmayi çok istiyorum. Olimpiyatlarda finale kadar gidip ilk 3'e girmeyi hedefliyorum. Madalya kazanip bununla birlikte arkadan gelen sporcu arkadaslarima yol açmak istiyorum." degerlendirmesinde bulundu.



Bölgeden 26.09.2020 11:44:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı