Rekortmen atlet Mikdat Sevler'in gözü olimpiyat madalyasında

Rekortmen atlet Mikdat Sevler

Rekortmen atlet Mikdat Sevler'in gözü olimpiyat madalyasında

MERSIN (AA) - SERKAN AVCI - Bu sezon 110 metre engelli kategorisinde kendisine ait büyükler ve 23 yas alti Türkiye rekorunu üst üste çiktigi yarislarda gelistiren milli atlet Mikdat Sevler, 2021 yilina ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatlari için kota mücadelesini sürdürürken gelecek planinda da 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'nda madalya kazanmayi hedefliyor.

Ankara'da 18-19 Temmuz'da sezonun ilk açik saha yarismalarinin düzenledigi Ali Naili Moran Atletizm Pisti'nde mücadele eden 22 yasindaki milli sporcu, 110 metre engellide kendisine ait 13.81’lik Türkiye rekorunu egale etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) pandemi dönemi yaz takvimi faaliyet programinda çiktigi ilk organizasyonda moral depolayan Mikdat, bir hafta sonra Eskisehir'de Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde gerçeklestirilen Olimpik Deneme Yarismasi'nda çiktigi mücadelelerde de rekorlarini gelistirdi.

Seçme yarisinda 13.74 kosan milli atlet, büyükler ve 23 yas alti Türkiye rekorunu yenilemeyi basardi.

Bu rekoru finaldeki performansiyla saniyenin yüzde biri gelistirip 13.73'e çeken Mikdat, organizasyonu iki büyükler, iki de 23 yas alti Türkiye rekoruyla noktaladi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 2021'e ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na kota almayi hedefleyen Mikdat Sevler, hazirliklarini sürdürüyor.

Milli atlet, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19 süreci nedeniyle sampiyonalara verilen aranin ardindan Ankara'daki organizasyonda çiktigi ilk yarista kendisine ait rekoru egale edip iyi basladigini söyledi.

Basarili performansini Eskisehir'deki Olimpik Deneme Yarismasi'nda da gösterdigini belirten Mikdat, "Seçme yarisinda 13.74 kostum. Bu benim için çok iyi bir dereceydi, her sey hedefledigimiz gibi gidiyordu. Finalde de 13.73 kosarak bir günde iki ayri kategoride ikiser rekor kirdim. Kendi rekorumu tekrar kirmis oldum. Mutluyum, emeklerimin karsiligini aldim." diye konustu.

Mikdat, federasyon faaliyet programinda yer alacak organizasyonlar için çalismalarina ara vermeden devam ettigini kaydetti.


- "Adimi tarihe yazdirmak istiyorum"


Polonya'nin Torun kentinde gelecek yil düzenlenecek Avrupa Salon Sampiyonasi'na katilmaya hak kazandigini animsatan Mikdat Sevler, organizasyonda finale kalarak madalya kazanmak istedigini aktardi.

En büyük hayalinin olimpiyatlarda mücadele etmek oldugunu ifade eden milli sporcu, sunlari kaydetti:

"Olimpiyatlar için çalismaya devam ediyorum. Olimpiyat kotasi alacagima inaniyorum. Çünkü bu sezon çok iyi geçiyor. Olimpiyatlara gidebilmek bütün sporcularin hayali. 2021 yilinda düzenlenecek olan olimpiyatlara gidecegime inaniyorum. 2024 Olimpiyatlari'nda ise finallere kalip madalya kazanarak adimi tarihe yazdirmak istiyorum."



Bölgeden 11.08.2020 11:47:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi