Rekortmen atlet Sinan Ören gözünü Tokyo'ya dikti

Rekortmen atlet Sinan Ören gözünü Tokyo

Rekortmen atlet Sinan Ören gözünü Tokyo'ya dikti

MERSIN (AA) - SERKAN AVCI - Ankara'da düzenlenen Olimpik Deneme Yarismasi'nda 300 metrede 32.46'lik derecesiyle Türkiye rekorunun yeni sahibi olan milli atlet Sinan Ören, Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilarak tarih yazmaya odaklandi.

Sezonun ilk açik saha yarismalarinin düzenledigi Ali Naili Moran Atletizm Pisti'nde ter döken 22 yasindaki milli atlet Sinan Ören, olimpiyat üçüncüsü Yasmani Copello'nun da kostugu 300 metre yarisini 32.46 ile Türkiye rekoru kirarak kazandi.

Sinan Ören elde ettigi 32.46 derecesiyle Ramil Guliyev'in, Isveç'in Karlstad kentinden düzenlenen Folksam Grand Prix2016 yarislarindaki 32.61'lik Türkiye rekorunu geçmeyi basararak yeni rekortmen oldu.

Bu derecesi ayni zamanda 23 yas alti Türkiye rekoru olarak da kayitlara geçen Sinan, büyük sevinç yasadigi organizasyonun ardindan hedef büyüttü.

Kovid-19 salgini nedeniyle 2021'e ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunlari için hazirliklarini sürdüren genç atlet, kariyerindeki basarilarina olimpiyat derecesini eklemek için çalisiyor.


- Hedef ilk olimpiyat madalyasi


Milli atlet, AA muhabirine yaptigi açiklamada, zorlu bir sezon geçirdigini belirterek, çok iyi antrenmanlar yapip iyi bir form grafigi yakaladigini söyledi.

Olimpik Deneme Yarismasi'nda 300 metre parkurunda elde ettigi basarinin ardindan büyük sevinç yasadigini anlatan Sinan Ören, "Tamamen bu dereceyi hak ettigimi düsünüyorum. Dünya sampiyonu Ramil Guliyev'in Türkiye rekorunu kirdim. Bu benim için çok onur ve gurur verici. O an ayni zamanda olimpiyat madalyali Yasmani Copello ile birlikte kosuyordum. Yaristan önce onlara yetisecegimi düsünmüstüm ama bu kadar hizli kosacagimi düsünmemistim. Yasmani Copello'yu geçince tamamen bu senenin bütün baskisi, stresini üzerimden attigimi düsündüm. O an hissettigim tek sey zaferdi, tüylerim diken diken oldu." diye konustu.

Sinan Ören, elde ettigi derecenin kendisine olan güvenini tazeledigini vurgulayarak, Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilabilmek için yogunlastigini aktardi.

Hayalinin olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek oldugunu kaydeden genç atlet, su ifadeleri kullandi:

"Takim olarak 400 metre engellide olimpiyat barajini almak için çalisiyoruz. Ayni zamanda 4x400 bayrak takimimiz dünyada ilk 17 arasinda. Ilk 16 olimpiyatlara katilma hakki kazaniyor. Çok büyük bir sansimiz var. Olimpiyatlara gidip final yarismak ve tarih yazmak istiyoruz. Bireysel olarak da olimpiyatlara katilmam benim için zafer olacak, bu her sporcunun hayali. Olimpiyatlarda ülkemi temsil edip bayragimi en yüksek yerlere çekmek için kanimin son damlasina kadar mücadele edecegim. Ilk hedefim olimpiyatlarda final yarismak ve madalya kazanmak."



Bölgeden 29.07.2020 10:56:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta motosiklet sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı

2

Çukurova'da çiçekler Anneler Günü için hazırlanıyor

3

Kahramanmaraş'ta dron destekli kaçak av denetimi yapıldı

4

İskenderun'da temizlik kampanyası düzenlendi

5

Adana'da geri dönüşüm malzemesi yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

6

Mersin'de yol kenarında terk edilmiş bebek bulundu

7

Erzin'de 1 milyon 670 bin makaron ele geçirildi

8

Adana'da iş yerine silahlı saldırı sırasında araçla yoldan geçen kadın öldü

9

Adana'da iş yerinden kıyafet çalarken yakalanan zanlı tutuklandı

10

Karataş Belediyesinden hizmet binası ve araçlarına saldırıldığı açıklaması