Rekortmen milli atlet Mesure Tutku ilklere imza atmak istiyor

Rekortmen milli atlet Mesure Tutku ilklere imza atmak istiyor

Rekortmen milli atlet Mesure Tutku ilklere imza atmak istiyor

MERSIN (AA) - SERKAN AVCI - Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi 1. Kademe Yarislari'nda sirikla atlamada 4,31'lik derecesiyle 23 yas alti Türkiye rekorunu kiran Mesure Tutku Yilmaz, bransinda olimpiyatlara katilan ilk Türk kadin sporcu olma basarisina ulasmak için ter döküyor.

Bursa'da agustos ayinda gerçeklestirilen Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi 1. Kademe Yarislari'nda 4,31 atlayan 20 yasindaki milli atlet, 4.30 ile Demet Parlak'a ait 23 yas alti Türkiye rekorunu kirdi.

Basarili performansiyla rekorun yeni sahibi olan Mesure, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafindan açiklanan yilin en iyi derecelerini elde etmis sporcular arasina girdi.

TAF yaz takvimi faaliyet programi kapsaminda çiktigi organizasyonlarda moral depolayip sezonu tamamlayan milli atlet, antrenör Ibrahim Halil Çömlekçi esliginde Mersin'de yeni sezon hazirliklarina basladi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle gelecek yila ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilmayi hedefleyen Mesure, bransinda "tarih yazmaya" odaklandi.


- "Küçüklükten beri olimpiyat hayali kuruyorum"


Fenerbahçeli sporcu Mesure Tutku Yilmaz, AA muhabirine, Kovid-19 salginina ragmen basarili bir sezon geçirdigini söyledi.

Kovid-19 tedbirleri kapsaminda Mersin'deki tesislerde sezon boyunca antrenman yapma firsati buldugunu anlatan Mesure, Bursa'da gerçeklesen Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi 2. Kademe Yarislari'nin ardindan sezonu tamamladigini ifade etti.

Mesure, ilk kademe yarislarinda büyük bir basari elde ettigini belirterek, "23 yas alti Türkiye rekorunu kirdim. Bir tek büyükler rekoru kaldi. Gelecek yil sirikla atlamada 4,41'e ulasarak büyükler rekorunu kirmayi hedefliyorum." dedi.

Yeni sezon hazirliklarini ara vermeden sürdürdügünü anlatan Mesure, Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na odaklandigina isaret etti.

Mesure, olimpiyat barajini geçmeyi hedefledigini vurgulayarak, söyle konustu:

"Türkiye'den su ana kadar sirikla atlamada olimpiyatlara giden sporcu olmadi. Ben bir ilk olmak istiyorum. Küçüklükten beri olimpiyat hayali kuruyorum. Çok ulasilamaz bir yermis gibi duruyordu. 'Diger sporcular gidiyorsa ben neden gidemiyorum' dedim. Bu sebeple olimpiyatlara gitmeyi hedefliyorum. Olimpiyatlarda finale kalip ülkemi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum."




Bölgeden 13.10.2020 13:21:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

2

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

4

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

5

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

6

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

7

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

8

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

9

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

10

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor