Rektör Çalış: “Milletimiz bağımsızlığı için canını vermeye tereddüt etmemiştir”

Rektör Çalış: “Milletimiz bağımsızlığı için canını vermeye tereddüt etmemiştir”

Rektör Çalış: “Milletimiz bağımsızlığı için canını vermeye tereddüt etmemiştir”

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında birlik ve demokrasinin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Rektör Çalış, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz 2016’da FETÖ / PDY mensubu hain teröristlerin girişimi ile ülkemiz bir ihanet girişimi ile karşı karşıya gelmiştir. O gece hain terör örgütü mensuplarına meydanlarda aziz milletimiz, unutulmayacak bir ders vermiştir. Şanlı tarihi kahramanlık destanları ile dolu olan Aziz Türk Milleti, Çanakkale Zaferin de olduğu gibi destansı bir şekilde vatanı için birlik beraberlik içerisinde olmuş ve bağımsızlığı için canını seve seve vermeye tereddüt etmemiştir. Aziz Türk Milleti, 15 Temmuzda bizleri Büyük Türkiye hedefimizden alıkoymaya kalkarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlere ve işbirlikçilerine bizleri bölemeyeceklerini ve parçalayamayacaklarını göstermiştir. ‘Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet’ inancı ile emin adımlar ile hedeflerine ilerleyen ülkemizi ve Bayrak, Vatan ve Millet sevdası ile o gece meydanlara inerek vatan topraklarına sahip çıkan aziz Türk Milleti’ni kimse bölmeye ve parçalamaya cesaret edemeyecektir. Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele ederken canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzum ömürler diliyor 15 Temmuz gecesi gösterdiği büyük cesaret ve mücadeleden dolayı aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.”


Güncel 14.07.2022 12:25:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

2

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

3

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

4

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

5

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

6

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

7

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

8

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

9

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

10

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı