Rektör Savaş, öğrenci topluluklarının üniversiteler için önemine dikkat çekti

Rektör Savaş, öğrenci topluluklarının üniversiteler için önemine dikkat çekti

Rektör Savaş, öğrenci topluluklarının üniversiteler için önemine dikkat çekti

Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca düzenlenen online rektör-öğrenci toplulukları buluşmasında Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, öğrenci toplulukları danışma akademisyenler ve topluluk başkanı öğrenciler ile bir araya geldi.
Düzenlenen program kapsamında konuşan Rektör Savaş, öğrenci topluluklarının üniversiteler için önemine dikkat çekti. Savaş, “Sizin fikirleriniz, yapacağınız çalışmalar ve etkinlikler önem arz etmektedir. Yaklaşık bir buçuk yıldır pandemi nedeniyle sizlerden uzağız. Uzaktan eğitim sürecindeyiz. Bizler bu süreçte, Öğrenci Yaşam Merkezimizi tamamlandık. Çevre düzenlemelerimizi gerçekleştirdik. İnşallah 13 Eylül’den itibaren tüm öğrencilerimize kavuşuruz. Çünkü kampüsümüz öğrencilerimizle güzel” dedi.

Olumsuzlukları Pozitife Dönüştürmek Bizim Elimizde
Pandeminin negatif duygular yaşattığını belirten Rektör Savaş “Ancak bu olumsuzlukları pozitife döndürmek bizim elimizde. Pandemi sürecinde daha fazla ders çalışma, daha fazla okuma ve araştırmalar yapma imkânı bulduğumuza inanıyorum. Bu süreci fırsata çevirebilirsiniz. Bu dönemde kendinize kattıklarınız ve katacaklarınız çok önemli. Emek vermeden, çalışmadan bir şeyler elde edilmiyor. Şu kısacık ömrümüze iyi ve güzel şeyler sığdırmak için uğraşmalıyız. Mimar Sinan gibi, Mevlana gibi. İz bırakmak için çaba göstermeliyiz” şeklinde konuştu.
Üniversite olarak etkinliklere online devam ettiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Webinarlar, çevrimiçi konferans, panel, sempozyumlar, online sergiler vb. etkinliklerimiz sürmektedir. Temennimiz, bundan sonraki etkinliklerimizi yüz yüze gerçekleştirmektir. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasının ardından, topluluk danışmanı akademisyenler ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek, görüş ve önerilerini dinleyen Rektör Savaş, soruları cevapladı.


Güncel 3.06.2021 13:36:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı