Rektör Tabakoğlu: "Dünya çapında iki büyük ustayı üniversitemizde ağırladık"

Rektör Tabakoğlu:

Rektör Tabakoğlu: "Dünya çapında iki büyük ustayı üniversitemizde ağırladık"

Dünyaca ünlü koro şefleri Doç. Ahter Destan ve Dr. Nikolay Merdzhanov, Trakya Üniversitesinde “Ses-Nefes Kullanımı Semineri” gerçekleştirdi. Devlet Konservatuvarının düzenlediği seminer sonrasında şefler, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Uzman Müzikolog Ersin Antep’in yönettiği “Ses-Nefes Kullanımı” başlıklı seminerin ardından, uluslararası alanda büyük bir üne sahip koro şefleri Doç. Ahter Destan ve Dr. Nikolay Merdzhanov, Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer eşliğinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na konuk oldu. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat ve Gösteri Merkezi’nde katıldıkları seminer sonrası yaptıkları ziyarette Koro Şefleri Doç. Ahter Destan ve Dr. Nikolay Merdzhanov, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile ses ve nefes konusunda bilgi alışverişinde bulundu, üniversiteye dair tespitlerini aktardı.
Devlet Konservatuvarı yanında Trakya Üniversitesinin diğer birimlerinden de yoğun katılımın olduğu etkinlik için misafir şeflere teşekkür eden Rektör Tabakoğlu, seminerin daha geniş kapsamlı şekilde yapılması yönünde değerlendirmede bulundu.
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer seminere dair yaptığı değerlendirmede, “Dünya çapında iki büyük ustayı üniversitemizde ağırladık. Değerli ustalarımızı merakla dinledik, gerçekten de bilgi ve tecrübelerinden yararlandık, öğretim tekniklerimiz içine ses ve nefese dair yeni eğitim pratikleri katma yolunda notlarımızı aldık. Engin bilgilerinden özellikle öğrencilerimizin yoğun bir ilgiyle faydalanmasını şahitlik ettik. Beethoven Sempozyumu’nda ayrıca hayran olduğumuz ve gerçekleştirdiği konserlerle dev bir isim olan Ahter Hocamızı, bizden çok dünyada büyük bir üne sahip bulunan Nikolay Hocamızı misafir etmek bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Kendilerine şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.


Güncel 16.12.2021 13:14:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

2

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

3

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

4

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

5

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

6

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

7

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası

8

Antalya'da dayısı tarafından silahla öldürülen kadının cenazesi defnedildi

9

Antalya'da tırın çarptığı Karayolları işçisi öldü

10

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu 8. Isparta Kitap Fuarı'nda konuştu: