Rektör Uysal’dan DPÜ FOTAM’a ziyaret

Rektör Uysal’dan DPÜ FOTAM’a ziyaret

Rektör Uysal’dan DPÜ FOTAM’a ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ve beraberindeki heyet Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ FOTAM) laboratuvarını ziyaret etti.
Rektör Kazım Uysal’la Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel eşlik etti. Burada DPÜ FOTAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altuncu ve Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Fırat Ertaç Durak ve Dr. Öğr. Üyesi Şerif Ali Sadık ile proje personeli lisansüstü öğrencileri tarafından karşılanan üniversite heyeti, araştırma merkezinde yürütülmekte olan başta üniversite BAP Koordinatörlüğünce desteklenen 2020-20 nolu “Geniş bantlı fiber optik ağlar için kararlı, nanosaniye darbe atımlı, dalgaboyu ayarlanabilir fiber halka lazer tasarımı ve geliştirilmesi” isimli Öncelikli Alan Projesi (ÖNAP) olmak üzere tüm projelerin gelişme süreçleri ve sonuçlarıyla ilgili bilgi aldı ve kendilerine deneysel gösterimler yapıldı.
Rektör Uysal, yürütülen projeler hakkında edindiği bilgilerden dolayı FOTAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altuncu ve tüm araştırmacılarına bilim ve teknolojiye katkılarından dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

“DPÜ FOTAM nedir?”
FOTAM, 2000 yılından bu yana Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde Fiber Optik Haberleşme Laboratuvarı olarak hizmet vermekte iken Üniversitenin önerisi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22 Temmuz 2016 tarihli Yürütme Kurulu kararı ile “Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (FOTAM)” olarak kurumsal bir yapıya dönüştürüldü. FOTAM’da, DPT, DPÜ ve özel şirketler tarafından desteklenen birçok araştırma projesi tamamlanmış veya yürütülmektedir. FOTAM’da genişband optik iletişim teknolojilerinin önemli bileşenlerden C+L bandında çalışan geniş bandlı, yüksek kazançlı ve kazanç kenetlemeli fiber optik yükselteçler, erbiyum katkılı fiber optik ASE kaynaklar, CW fiber halka lazerler, Q-anahtarlamalı ve mod-kilitli atımlı fiber halka lazerler, fiber optik tabanlı sensörler ve lidar sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, prototiplenmesi, deneysel test ve karakterizasyonu üzerine araştırma geliştirme çalışmaları yürütülmektedir. FOTAM, Türkiye’de ileri teknoloji gerektiren bir kritik alanda Ar-Ge çalışmaları yürüten ve yeterli laboratuvar altyapısına sahip olan sayılı Araştırma Merkezlerinden birisi konumunda.


Güncel 15.04.2022 13:30:14 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi