Ressamlardan "iyilik projesi"ne anlamlı destek

Ressamlardan

Ressamlardan "iyilik projesi"ne anlamlı destek

ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Sosyal medyada bir araya gelen ressamlar, "Bulasici olan iyiliktir" sloganiyla yaptiklari resimlerin satisindan elde edecekleri geliri, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatini kaybedenlerin çocuklarinin egitiminde kullanacak.

Portakal Çiçegi Uluslararasi Plastik Sanatlar Kolonisi (UPKS) ve Türk Egitim Vakfi üyeleri, Kovid-19 sürecinin yasandigi bugünlerde insanlara faydali olmak için bir seyler yapmaya karar verdi.

Yapilacak resimlerin satisindan elde edecekleri geliri, Kovid-19'dan hayatini kaybeden kisilerin çocuklarinin egitimine harcamak için "Bulasici olan iyiliktir." projesi hayata geçirildi.

Sosyal medyadan duyurusu yapilan projeye çok sayida ressam destek verdi.

Bir ay önce tuvallerinin karsisina geçen ressamlar, boya ve firçalarla gece gündüz demeden çalismaya basladi.

Çocuklarin hayatina dokunma heyecaniyla bir aylik sürede ortaya çikarilan eserler, internetten açik artirmayla 15 Eylül'de satilmaya baslandi.

- "Virüsün degil, iyiligin bulasmasini istiyoruz"

Antalya'da yasayan ressam Deniz Karakurt Sekerci, AA muhabirine, bu süreçte herkesi gibi kendilerinin de bir seyler yapmak istedigini söyledi.

Sanatiyla insanlara faydali olmak istedigini aktaran Sekerci, iki eseriyle projeye destek verdigini vurguladi.

Resimlerini belirtilen kriterler çerçevesinde tamamladigini anlatan Sekerci, projenin suistimal edilmemesi için de ressamlardan tuvallerinin arkasina "Satisi yapilamaz. Elde edilecek gelir koronovirüsten hayatini kaybedenlerin çocuklarina egitim bursu olarak verilecektir." notunun düsülmesinin istendigini ifade etti.

Sekerci, resimleri yaparken kendi hayatindan empati kurarak ise basladigini belirterek, söyle konustu:

"Eserimde koronavirüsten esini veya ailesini kaybetmis bir kadini islemeye çalistim. Herkesin bir kaybi, eksikligi veya bir yasanmisligi vardir. Çevresinde ailesini kaybetmis bir çocugun düstügü bosluk vardir. Küçük bir empatiyle resimlerimizi yaptik. Çocuklara küçük de olsa bir faydam dokunursa, çok mutlu olurum. Sanatimizla bir çocugun hayatina dokunacagiz. Duygularimizi aktardigimiz resimleri birilerinin satin almasiyla, çocuklarin egitim hayatini destek olacagiz. Aslinda iyiligin de bir virüs gibi yayilmasini istiyoruz. Biz de virüsün degil, iyiligin bulasmasini istiyoruz. "

Özellikle saglik çalisanlarinin fedakarca görev yaptigini vurgulayan Sekerci, çalisanlarin hayatlarini kaybederek ciddi bedeller ödedigini söyledi.

Ailelerin arka planda yasadigi acinin, boslugun çok görülemedigini aktaran Sekerci, "Burada çok ciddi bir fedakarlik söz konusu. Özellikle saglik çalisanlarina çok ciddi bir vefa borcumuz var. Az da olsa yaptigimiz resimlerle bunu ödemek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Portakal Çiçegi UPSK Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Sahin, Kovid-19'dan hayatini kaybeden saglik çalisanlarinin çocuklari için yola çiktiklarini, projelerinin bu kadar büyüyecegini tahmin etmediklerini belirtti.

Kendilerine destek verenlere tesekkür eden Sahin, "Bu iyiligin bu kadar büyümesi bizi çok mutlu etti. Büyük bir aile olarak umariz daha da güzel seylere vesile oluruz. Yaklasik 3 bin eseri 2 bin 500 ressam ortaya çikardi." dedi.



Yurt Dünya 17.09.2020 11:51:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da şehit aileleri ve gazilere iftar programı

2

Adana Valisi Köşger koruyucu ailelerle iftarda buluştu

3

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

4

Kahramanmaraş'ta depremde 109 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davanın görülmesine devam edildi

5

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliğini ziyaret etti

6

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürdü:

7

Yüreğir'de yapımı tamamlanan aile sağlığı merkezi açıldı

8

İskenderun'da 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

9

Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı

10

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti