Reyhanlı'daki terör saldırısının acılı anneleri, Anneler Günü'nde hüzünlü

Reyhanlı

Reyhanlı'daki terör saldırısının acılı anneleri, Anneler Günü'nde hüzünlü

HATAY (AA) - CEM GENCO - Hatay'in Reyhanli ilçesinde, 7 yil önce 53 kisinin hayatini kaybettigi ve çok sayida kisinin yaralandigi iki ayri bombali terör saldirisinin acisi dinmiyor.

Patlamalarda yakinlarini kaybedenlerin acisi, aradan geçen zamana ragmen yüreklerinde tazeligini korurken, her yil 11 Mayis'ta patlamalarin yasandigi yerlerde anma programlari düzenliyor.

Anneler Günü'nün bir sonraki günü olan 11 Mayis 2013'teki terör saldirisinda evlatlarini kaybeden anneler ise Anneler Günü'nde ayri bir hüzün yasiyor.

Ilk patlama sirasinda dershaneye giderken hayatini kaybeden 11. sinif ögrencisi Ogulcan Tuna'nin annesi Fatma Tuna, AA muhabirine, acilarinin dinmedigini söyledi.

Anneler Günü'nün kendisi için çok aci oldugunu anlatan Tuna, "Bu aciyi bize yasatanlar umarim en büyük acilari kendileri yasar. Anneler Günü'nün gelmesini istemiyoruz, o gün yasadigimiz acilari ilk günkü gibi tekrar tekrar yasiyoruz. Oglumun odasi ilk günkü gibi duruyor. Ogulcan'in son kullandigi mendili, bisikleti, yatagi, bilgisayar masasi, ayakkabisi, okul kiyafeti, fotograflari ve aldigi ödülleri, odasindaki yerlerinde muhafaza ediyorum.'' diye konustu.

- "Allah kimseye evlat acisi vermesin"

Tuna, oglundan geriye kalan tüm esyalari koklayip öperek özlemini gidermeye çalistigini aktardi.

"Allah kimseye evlat acisi vermesin, oglumun hayalleri vardi pilot olmak istiyordu." diyen Tuna, "Haftada iki gün oglumun mezarina giderek ziyaret ediyorum ve onunla konusuyorum, onu çok özledim. Ogulcan iyi bir Adana Demirspor taraftariydi ve hiçbir maçini kaçirmazdi, ondan geriye kalan esyasi arasinda formasi ve fotograflari en bas köseye astim.'' ifadelerini kullandi.

11 Mayis Sehitler Dernegi Baskani ve Ogulcan Tuna'nin babasi Ahmet Tuna da 7 yildir yasadiklari acinin dinmedigini anlatti.

Devletin her zaman yanlarinda oldugunu anlatan baba Tuna, ''Mahkeme süreçlerini yakindan takip ettik ve Ankara'daki durusmalara katildik. O günü yasatanlar hapis cezasi aldilar. Insallah saldirida parmagi olan firari saniklar da yakalanarak adalet önünde hesap verir. Bizim acimiz dinmedi ve dinmeyecektir.'' diye konustu.

Belediye binasi yanindaki patlamada kizi ve torununu kaybeden Döne Kuvvet de anneler olarak ömürleri boyunca unutamayacaklari bir aci yasadiklarini belirtti.

Kuvvet, Anneler Günü'nü hüzünle karsiladiklarini aktararak, " Kizim ve torunumun özlemini yasiyorum. Anneler Günü oldugu zaman acim iki katina çikiyor, buna sebep olanlar en agir cezayi çeksinler insallah.'' dedi.

- "Annelerin, babalarin yürekleri yaniyor"

Saldirilarda oglu Halil Erdemci'yi kaybeden Medine Erdemci, 11 Mayis'ta büyük bir katliam yapildigini söyledi.

Her 11 Mayis'ta hüzünlerinin ve acilarin arttigini dile getiren Erdemci, ''O dehset gününde bir evladimi kaybettim ve iki evladim da yarali kurtuldu. Annelerin, babalarin, eslerin ve çocuklarin yürekleri yaniyor, insallah Rabbim yardimcimiz olur.'' diye konustu.

Bombali saldirilarda yasamini yitiren 19 yasindaki Ayten Çalim'in annesi Edibe Çalim ise, "7 yildir yaram kaniyor, o günü unutamiyorum." dedi.

- Reyhanli'daki terör saldirilari

Reyhanli Belediyesi yani ile PTT binasi önünde 11 Mayis 2013'te gerçeklesen iki ayri patlamada, 53 kisi yasamini yitirmis, 912 konut, 891 is yeri ve 148 araç zarar görmüstü.

Olayin ardindan patlama yasanan yerde 11 Mayis Sehitleri Aniti yapilarak, yasamini yitirenlerin isimleri 2 park, 5 okul ve 50 cadde ile sokaga verilmisti.



Yurt Dünya 10.05.2020 11:34:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan kadın öldü

2

Burdur'da çıkan yangında ev ve otomobil zarar gördü

3

GÜNCELLEME - Adana'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan kadın öldü

4

Antalya ve çevre illerde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

5

Antalya'da yaşayan Kazaklar, 1 Mayıs'ı atık toplayarak kutladı

6

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs'ta işçilerin maaşına yüzde 27 ek zam yaptı

7

Yapay zeka işsizlik endişesini tetikliyor

8

Jandarma Astsubay Çavuş Şen'in naaşı Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı

9

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akkuyu NGS'de inceleme yaptı

10

"Asrın felaketi"nin merkez üssünde inşaat işçileri 1 Mayıs'ı çalışarak geçiriyor