Rize’nin ’Enişte Lokumu’ coğrafi işaret aldı

Rize’nin ’Enişte Lokumu’ coğrafi işaret aldı

Rize’nin ’Enişte Lokumu’ coğrafi işaret aldı

Rize’ye özgü lezzetlerden biri olan un, şeker, tereyağı ve fındık unu kullanılarak yapılan ’Enişte Lokumu’ coğrafi işaret belgesi aldı.
Rizelilerin vazgeçilmezi olan ‘Rize Enişte Lokumu’, Rize Belediyesi’nin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesini aldı. Kentin sembol lezzetlerinden olan Rize Enişte Lokumu’nun tescillenmesi için Temmuz 2020’de Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret için başvuru yaptı. Sürecin tamamlanmasının ardından "Rize Enişte Lokumu" tescillenerek 26 Mayıs 2021 tarihinde coğrafi işaret belgesini aldı.
Anzer Balı, Derepazarı Pidesi, Rize Baston Ekmek, Feretiko olarak bilinen Rize Bezi, Rize Kavurması, Rize Muhlaması, Pepeçura, Rize Simidi, Rize Çayı, Çayeli Kuru Fasülye Yemeği ve Enişte Lokumuna alınan coğrafi işaret ile Rize’nin coğrafi işaretli ürünlerinin sayısı 11’e yükseldi.


Güncel 23.06.2021 17:35:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişinin cansız bedenine ulaşıldı

2

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

3

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

4

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

5

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

6

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

7

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

8

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

9

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

10

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı