"Robinson" lakaplı hoca "Kınadığım başıma geldi kuşçu oldum"

"Robinson" lakaplı hoca "Kınadığım başıma geldi kuşçu oldum"

SERKAN TALAN- Osmaniye’de şehrin gürültüsünden stresinden uzakta kendi çiftliğini kuran “Robinson Hoca” lakaplı MEB çalışanı Halil Gürses burada özellikle güvercin yetiştiriyor. Daha önce kuşçuları ve kuş sevenlerini kınadığını aktaran Gürses şimdi kuşların en büyük hobisi olduğunu aktarıyor.

video linki:https://youtu.be/_S6J4QZPP-A

Yaklaşık 17 Bin aboneli bir youtube kanalı olan Robinson Hoca çiftlik yaşamını anlatan videolar hazırlıyor. Renkli kişiliği ile tanınan MEB Çalışanı Halil Gürses Osmaniye’nin Kırmıtlı köyünde bundan iki yıl önce sıfırdan kurduğu çiftlikte ejder meyvesi olarak adlandırılan pitaya ve bunun dışında çeşitli sebze ve meyveler yetiştiriyor. Şehirden uzakta münzevi bir hayat yaşayan Halil Gürses, “Şehrin stresinden gürültüsünden buraya geldiğimde kurtuluyorum. Akşam eve gittiğimde dinlenmiş ve zinde olarak işime gidiyorum.” Dedi. https://youtu.be/_S6J4QZPP-A Bu çiftliği sıfırdan kurduğunu anlatan Gürses bir gazeteci arkadaşının kendisine Robinson Hoca lakabını taktığını ve adının bundan sonra Robinson Hoca olarak kaldığını aktarıyor.

 

O’na Robinson hoca deseler de şimdilerde kuşçu hoca diyenler de var. Daha önce güvercin sevenleri ve kuşçuları kınayan Gürses’in şimdi en büyük hobisi kuşlar olmuş. Çiftliğinin bulunduğu bölge de Kırmıtlı Kuş cenneti olarak adlandırılıyor. Değişik kuşlarla iç içe olan ve posta güvercinleri yetiştiren Halil Gürses hayatından memnun. Çiftlik yaşamını 17 Bin aboneli Youtube kanalında anlatan Robinson Hoca, “Burada çok mutluyum. Çiftlikteki her şey sıfırdan yapıldı. Burada özellikle kimsenin yapamazsın dediği ejder meyvesi yetiştirmeye çalışıyorum. Ejder meyvesi yetiştirmekten vazgeçmedim mutlaka başaracağım” ifadelerini kullanıyor.

 

Hayat felsefesinin kimseyi kırmamak olduğunu özetleyen MEB Çalışanı Halil Gürses “Benim yaptıklarımdan birileri kırılıyorsa yaptığın işin hiçbir anlamı olmaz. Ben insanları kırmamaya çok dikkat ederim.” Diyor. Bulunduğu bölgeye bazen kaçak avcıların gelerek Kuş cennetinde çok nadir görülen kuşları avladıklarını aktaran Gürses “Böyle bir vahşet olabilir mi. Bu arkadaşlara ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu güzellikleri lütfen koruyalım ve çevremizdekileri de uyaralım“ diye konuşuyor. #robinson #kuş #güvercin #çiftlikyaşamı  @Halil Gürses 



Osmaniye 30.09.2022 14:54:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor