Roma’da G20 Liderler Zirvesi başladı

Roma’da G20 Liderler Zirvesi başladı

Roma’da G20 Liderler Zirvesi başladı

Dünyanın en büyük ekonomilerinin liderlerini ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi, İtalya’nın başkenti Roma’da başladı.
G20 Liderler Zirvesi, İtalya’nın ev sahipliğinde başkent Roma’nın "EUR" bölgesindeki Nuvola Kongre Merkezi’nde başladı. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderleri korona virüs salgınında 2 yıl aradan sonra ilk yüz yüze zirvede bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin düzenlendiği salonda ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ayaküstü sohbet etti. Liderler daha sonra kendilerine ayrılan yerlere geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağında İngiltere Başbakanı Boris Johnson, solunda ise İspanya Başbakanı Pedro Sanchez yer aldı. Zirvenin "Küresel Ekonomi" ve "Küresel Sağlık" başlıklı ilk oturumu İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin açılış konuşmasıyla başladı.
Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Almanya, Fransa, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD’den oluşan G-20, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ını ve küresel ekonominin yüzde 80’inden fazlasını oluşturuyor.


Güncel 30.10.2021 14:14:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Kadın Dostu Kentler" toplantısı düzenlendi

2

arabam.com Ramazan Bayramı seyahat planları araştırması yayımladı

3

Hatay'da elektrik direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

4

GÜNCELLEME - Antalya'da Kepez Hükümet Konağı'nda silahla ateş eden kişi teslim oldu

5

Medipol Sağlık Grubu "Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Paneli" düzenledi

6

MESO Başkanı Doru'dan "bayram alışverişini yerel esnaftan yapın" çağrısı

7

Sürdürülebilir gıda üretimi geleceğin gıda sistemleri için önem taşıyor

8

Vodafone müşteri taleplerini 24 saatte çözmeyi hedefleyen sistem kurdu

9

Huawei Online Mağaza'nın 6. yılına özel kampanya

10

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Aşk İksiri" operasını sahneledi