RoyalCert, TAB Gıda restoranlarına "güvenli turizm sertifikası" vermeye başladı

RoyalCert, TAB Gıda restoranlarına

RoyalCert, TAB Gıda restoranlarına "güvenli turizm sertifikası" vermeye başladı

ISTANBUL (AA) - RoyalCert, hizli servis restoran zinciri TAB Gida'nin subelerine Güvenli Turizm Belgesi vermeye basladi.

RoyalCert, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan uygulamaya konulan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi" kapsaminda denetleme ve belgelendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Normallesme sürecinde bakanlik tarafindan baslatilan sertifikasyon programi kapsaminda, RoyalCert ile ülke genelinde 1.200 subesi bulunan TAB Gida arasinda is birligi anlasmasi imzalandi.

RoyalCert, is birligi kapsaminda TAB Gida çatisi altinda bulunan Burger King, Popeyes, Arby's, Sbarro, Usta Dönerci ve Usta Pideci markalarinin ülke genelindeki restoranlarini denetlemeye basladi.

Ilk denetleme faaliyetini Burger King'in Taksim Meydani'ndaki subesinde gerçeklestiren RoyalCert, salgin süresince zorunlu olan saglik, hijyen ve sosyal mesafe kurallarini yerine getiren subeye Güvenli Turizm Belgesi verdi. Belge, RoyalCert Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Alphan Namli tarafindan TAB Gida Üst Yöneticisi (CEO) Caner Dikici'ye takdim edildi.

Denetimlerin, ay boyunca TAB Gida'nin 1.200 subesinde sürecegi ve tüm restoranlara Güvenli Turizm Belgesi verilecegi bildirildi.


- "Türkiye saglikta olusturdugu farki güvenli turizmde sürdürüyor"


Güvenli Turizm Belgesi'nin takdim edilmesinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan RoyalCert Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Alphan Namli, Türkiye'nin saglikta olusturdugu farki, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi ile turizmde sürdürdügünü söyledi.

RoyalCert olarak bu farkindaligin olusmasina katki sunmaktan büyük mutluluk duyduklarini dile getiren Namli, su açiklamalarda bulundu:

"Ülkemiz hem restoranlari hem otelleri hem de tur sirketleriyle yabanci ziyaretçilerini agirlamaya tam anlamiyla hazir. Bu kapsamda turistlerin ugrak mekani olan Taksim Meydani ile Istiklal Caddesi'nin kesistigi noktada bulunan Burger King'in denetlenmesi çok önemli ve kiymetli. Hem ülkemizin hem de TAB Gida'nin bir adim önde olusturduklari bu farkindaligin ülkemize gelecek yabanci misafirlerimiz için de bir ipucu olacagini vurgulamak isterim."

Alphan Namli, 32 ülkede faaliyet gösteren bir sirket olarak olarak hem güvenli turizmi hem de TAB Gida ile yaptiklari is birligini yabancilara anlattiklarini belirterek, "Biz heyecanla anlatiyoruz, muhataplarimiz da heyecanla dinliyorlar ve bizi örnek aliyorlar. Ülkemizi farkli kilan bu sertifikasyon programini anlatmaya devam edecegiz." dedi.


- "Program disinda kalan sektörlerdeki isletmeleri de belgelendiriyoruz"


Namli, sertifikasyon programinin 1 Temmuz itibariyla 50 oda ve üzeri kapasiteye sahip oteller için zorunlu hale getirildigini kaydederek, "Diger tüm kuruluslar gibi RoyalCert olarak biz de program disinda kalan sektörlerdeki isletmeler için SAFE (Safety Assassment for Enterprisers) Güvenlik Degerlendirmesi sertifikasyonlarina devam ediyoruz." diye konustu.

Artik dünyanin yeni bir döneme geçis yaptigini anlatan Namli, isletmelerin sadece bu salgin için degil olasi tüm pandemiler için önleyici, aninda karsilik verebilecegi ve uyum saglayabilecegi standart yaklasimlari öne çikaracagini sözlerine ekledi.


- "Hijyen standartlarimiz kayit altina alinmis olacak"


TAB Gida Üst Yöneticisi Caner Dikici, normallesme döneminde topluma örnek olmaya devam ettiklerini belirterek, büyük grup olmanin sorumlulugunu yerine getirmeye çalistiklarini söyledi.

Hizli servis restoran sektöründe 1995'ten bu yana faaliyet gösterdiklerini dile getiren Dikici, salgin sürecinde ortaya çikan hijyenin öneminden bahsetti.

Dikici, 25 yildir sürekli "hijyen, hijyen" demelerinin sebebinin koronavirüs gibi kriz zamanlarinda daha iyi anlasildigini kaydederek, su ifadeleri kullandi:

"Daha önce oldugu gibi bu dönemde de gida ürünlerimize ve restoranlarimiza hijyen açisindan çok önem veriyoruz. Bu durum müsterilerimizin bizi tercih etmeyi sürdürmesini sagladi. Bu ise ne kadar önem verdigimizi göstermek için bir adim atiyoruz. RoyalCert ile yaptigimiz is birligi kapsaminda Taksim Burger King'ten baslayarak temmuz boyunca ülke genelindeki 1.200 restoranimizi denetletecegiz ve Güvenli Turizm Belgesi alacagiz. Hijyen standartlarimiz kayit altina alinmis olacak."

Dikici, agustos itibariyla restoranlarinin her ay denetlenmeye devam edecegini sözlerine ekledi.



Politika 2.07.2020 14:12:02 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı