RTEÜ’de 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı gerçekleştirildi

RTEÜ’de 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı gerçekleştirildi

RTEÜ’de 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı gerçekleştirildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ev sahipliğinde 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı düzenlendi.
RTEÜ’nün ev sahipliğini yaptığı ve 6 ülkeden 70 katılımcının iştirak ettiği 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayında ülke genelinde doğal yayılış gösteren ancak yok olma noktasına gelen başta Buxus sempervirens L. (Şimşir) ve Buxus balearica Lam. (Ada şimşiri) türleri olmak üzere var olan diğer şimşir türlerinin kurtarılabilmesi için izlenmesi gereken yol haritasının belirlenmesi konuşuldu.
Çalıştayda Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde de henüz yok olmamış alanların var olduğu, belirtilen yüksekliklerde halen var olan şimşirlerin nasıl korunabilecekleri, bu Şimşirlerden gen havuzunun tespiti, çoğaltılması ve yeniden plantasyon alanlarının oluşturulması konusunda paylaşımlar yapıldı.
Çalıştayda beş davetli konuşmacı ve alanla ilgili bilimsel çalışmalar yapmış bilim insanlarının sunumları yer aldı.


Güncel 28.10.2021 18:17:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

2

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı

3

Adana'da ev ve iş yerinde 14 bin 182 uyuşturucu hap ele geçirildi

4

Antalya'da bir ev ve bahçesinden 2 kamyon çöp çıktı

5

Burdur'da kalorifer kazanının patlaması sonucu çıkan yangın söndürüldü

6

Feke'de takla atan otomobildeki 2 kişi yaralandı

7

Hatay'da kaybolan 3 yaşındaki çocuk bulundu

8

Antalya'da "23. Girişimcilik Günleri" kapsamında ödül töreni düzenlendi

9

Hatay'da 2 şüpheli kargoyla tarihi eser göndermeye çalışırken yakalandı

10

Başkan Uyutmaz’dan MDGRUP Osmaniyespor’a Kritik Maç Öncesi Moral Aşısı