Tarih: 07.06.2020 12:29

Rus çift, "izole düğün" için Antalya'yı tercih etti

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Antalya'da, lüks oteller verdikleri tatil hizmetinin yani sira yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenen dügünlerini yapmak isteyen Rus çiftlerin de ilgisini çekiyor.

Geçen yil 15 milyon 644 bin 108 yabanci turistin agirlandigi turizmin baskenti Antalya'da, Kovid-19 salginina yönelik normallesme sürecinin baslamasiyla iç pazardaki turizm hareketliligi artiyor.

Özellikle son yillarda 3 gün 3 gece süren, binlerce davetlinin katildigi, tirlarla baharat ve uçaklarla asçilarin tasindigi milyon dolarlik Hint dügünlerinin gözdesi haline gelen Antalya'ya, Rus çiftler de tatilin yani sira dügün için de ilgi gösteriyor.

Izole bir dügün yapmak isteyen çiftler, otellerle irtibat kurmaya basladi.

Belek Turizm Merkezinde lüks bir otelin üç villasini kiralayan Rus çift, Kovid-19 nedeniyle ülkelerinde yapamadiklari dügünü agustosta Antalya'da gerçeklestirmeyi planliyor.

Rus çiftin dügünü için çalisma baslatan otel yönetimi, tesisin farkli bölümlerinde prodüksiyon çekimlerini tamamladi.

- "Dügün için talepler gelmeye basladi"

Otelin genel müdürü Ali Kizildag, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Antalya'da her türlü dügünün yapilabildigini söyledi.

Özellikle Hint dügünleri için Antalya'nin Türkiye'de gözde sehirler arasinda yer aldigini vurgulayan Kizildag, "Kovid-19 sürecinde özellikle dügünlerini iptal eden ve daha küçük ölçekli dügün yapmak isteyen bazi misafirlerden talepler gelmeye basladi. Aile içerisinde dügünlerini yapip hem balayi hem de tatili burada geçirmek isteyenler için konsept olustu." dedi.

Kizildag, çiftin, ertelenen dügünlerini 40 kisilik aile yakiniyla otellerinde gerçeklestirecegini belirterek, dügün içi ön provalarin yapildigini aktardi.

Tesisin farkli bölümlerinde dügün çekimi için alternatif sunduklarini anlatan Kizildag, sunlari kaydetti:

"Dügün için firmalardan da talepler geliyor. Biz de hazirliklarimizi yaptik, prodüksiyon çekimleri tamamlandi. Rusya'dan gelecek çift, daha izole bir dügün için özellikle villalarimizi talep etti. Pandemi nedeniyle ertelenen hayallerini, Antalya'da gerçeklestirecekler. Dügünün ardindan hem balayi hem tatili burada yapacaklar. Artik dügünler için de villa gibi daha özel yerler tercih ediliyor. Dügün yapmak isteyen baska çiftlerle de görüsme halindeyiz."

- "Salgin sürecinde Türkiye'de oldugum için sansliydim"

Dügün hazirliklari kapsaminda prodüksiyon çekimlerinde model olarak yer alan Katerina Beltyukova, bes yildir yasadigi Türkiye'yi çok sevdigini dile getirdi.

Salgin sürecinde Türkiye'de her türlü tedbir alindigi için rahat olduklarina dikkati çeken Beltyukova, "Salgin sürecinde Türkiye'de oldugum için sansliydim. Rusya'daki arkadaslarim bir an önce Türkiye'ye gelmek istiyor, sürekli bana soruyorlar. Uçuslarin baslamasini bekliyorlar. Türkiye'nin hazir oldugunu, otellerinin çok iyi, hijyenik oldugunu söylüyorum. Herkes Türkiye'de tatil yapmak istiyor." diye konustu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —