Rusya, Hollanda’nın ardından Danimarka’ya da doğal gaz akışını kesiyor

Rusya, Hollanda’nın ardından Danimarka’ya da doğal gaz akışını kesiyor

Rusya, Hollanda’nın ardından Danimarka’ya da doğal gaz akışını kesiyor

Rus enerji şirketi Gazprom, Hollanda’nın ardından ruble ile ödeme yapmayı reddeden Danimarka’ya da doğal gaz akışının yarından itibaren kesileceğini duyurdu.
Rusya, bir Avrupa ülkesine daha doğal gaz tedarikini durduruyor. Rus enerji şirketi Gazprom, Hollanda’nın ardından ruble ile ödeme yapmayı reddeden Danimarka’ya da doğal gaz akışının yarından itibaren kesileceğini duyurdu. Gazprom tarafından yapılan yazılı açıklamada, Danimarka’nın yarı özel enerji şirketi Ostred’in, Rusya’ya doğal gaz ödemesini yapmadığı ifade edilerek, "31 Mayıs işgünü sonu itibariyle, Gazprom Export, nisan ayı itibariyle Ostred’den gaz tedariki için ödeme alamamıştır. Bu bağlam Gazprom tarafından Ostred’e gaz sevkiyatı 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle Devlet Başkanı Kararnamesi doğrultusunda ödeme yapılana kadar durdurulmuştur" denildi.
Gazprom, bugüne kadar Polonya, Bulgaristan, Finlandiya ve Hollanda’ya ruble ile ödeme yapmadıkları gerekçesiyle doğal gaz akışını durdurmuştu.


Güncel 31.05.2022 19:47:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "devlet himayesindeki" gençlere yönelik çalıştay düzenlendi

2

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

3

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

4

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

5

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

7

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

8

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

9

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

10

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor