Rusya'dan "turizmin başkenti"ne bir günde 80 uçak geldi

Rusya

Rusya'dan "turizmin başkenti"ne bir günde 80 uçak geldi

ANTALYA (AA) - HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Turizmin baskenti Antalya'ya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda durdurulan uçak seferlerinin yeniden baslamasiyla Rusya'dan bir günde 80 uçak indi.

Dünyada en çok ziyaret edilen sehirler arasinda yer alan Antalya, Ruslar için de vazgeçilmez turizm destinasyonlarinin basinda bulunuyor.

Antalya Il Kültür ve Turizm Müdürlügü verilerine göre, geçen yil kente gelen 15 milyon 644 bin 108 turistin 5 milyon 582 bin 763'ünü Ruslar olusturdu. 2016'da 492 bin 349, 2017'de 3 milyon 796 bin 374, 2018'de 4 milyon 803 bin 860 Rus misafirin geldigi kentte, geçen yil yüzde 16,21'lik büyümeyle Rusya pazarinda tüm zamanlarin rekoru kirildi.

Bu yil da yeni bir rekorun beklendigi pazar, dünyayi etkisi altina alan Kovid-19 nedeniyle olumsuz etkilendi.

Türkiye ile Rusya arasinda martta durdurulan uçak seferlerin dün yeniden baslamasiyla Rus pazari hareketlendi. Geçen yil Antalya'ya gelen her üç turistten birini olusturan Ruslar, bir günde 80 uçakla akin etti. Bu uçak seferleri ile 23 binin üzerinde yolcu geldi.

Deniz, kum ve günes tatilinin yaninda kültür turizmine de önem veren Ruslar'in, Antalya'ya gelen yabanci turistler siralamasinda bu yil da ilk siralarda yer almasi bekleniyor.

- "Talep artarak devam edecektir"

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskani Erkan Yagci, AA muhabirine, Ruslar için Antalya'nin önemli destinasyon oldugunu söyledi.

Rus turistlerin kente gelmesinin sektör açisindan da son derece önemli oldugunu vurgulayan Yagci, "Sektör olarak Güvenli Turizm Sertifikasi programi kapsaminda önemli bir çaba gösterdik ve pazarlarimiza güven verdik. Bu dogrultuda Rusya'dan ilk uçuslar basladi. Ilk günkü heyecani gördük, böyle bir gelismenin olmasi bizim için sevindirici." diye konustu.

Bu hareketliligin, turizm piyasasini canlandiracagini anlatan Yagci, ilk hafta rezervasyonlarinin ve uçus planlamalarinin yapildigini bildirdi.

Güvenli Turizm Sertifikasi kriterleri kapsaminda saglikli turizimden taviz vermeyeceklerine dikkati çeken Yagci, "Güvenli ve saglikli turizm hizmeti verdigimiz sürece talep artarak devam edecektir." dedi.

- "Ciddi rezervasyon akisi var"

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi (POYD) Yönetim Kurulu Baskani Ülkay Atmaca da Rus turistlerin ilk günkü yogunlugunun turizm sezonu açisindan iyi bir baslangiç oldugunu kaydetti.

Böyle bir talep beklediklerine deginen Atmaca, "Ruslar seyahat etmekten çok keyif aliyor. Antalya'nin da dogasini, kültürel mirasini, denizini, günesini, sahillerini seviyorlar. Son 10 gündür ciddi rezervasyon akisi var, talepler bizi sevindiriyor." dedi.

Türk turizmcilerinin Kovid-19 salginina karsi önemli tedbirler aldigini, bunun da meyvelerini görmeye basladigini ifade eden Atmaca, kaliteli, güvenli hizmet sunuldugunu, bu dogrultuda da turistlerin Türkiye'yi, Antalya'yi tercih ettigini söyledi.




Yurt Dünya 11.08.2020 12:50:25 0