Sabancı Holding'den ilk yarıda 2,2 milyar lira kar

Sabancı Holding

Sabancı Holding'den ilk yarıda 2,2 milyar lira kar

ISTANBUL (AA) - Sabanci Holding, yilin ilk yarisinda 2019'un ayni dönemine göre net karini yüzde 15 artirarak 2,2 milyar liraya ulastirdi.

Sabanci Holding'in açiklamasina göre, topluluk ocak-haziran döneminde 2,2 milyar liralik kar elde etti. Toplulugun konsolide satislari ise 27,4 milyar TL olarak kayitlara geçti.

Açiklamada verilere iliskin degerlendirmeleri yer alan Sabanci Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, söz konusu mali gerçeklesmelerin, tüm dünyayi etkisi altina alan Kovid-19 pandemisinin etkilerinin en sert hissedildigi bir dönemi kapsadigina dikkati çekti.

Yilin ilk çeyreginde oldugu gibi, ikinci mali dönemde de finansal yönetimdeki basarili sonuçlarin rakamlara yansimasindan dolayi memnuniyet duyduklarini anlatan Alper, 2020'ye saglam bir bilanço yapisi, dengeli bir portföy ve düsen borçluluk seviyesiyle girdiklerini bildirdi.

Alper, sahip olduklari bu avantajlarin, zorlu pandemi sürecinin saglam bir sekilde yönetilmesinin ana etmenleri arasinda yer aldigini kaydederek, "Finansal sonuçlarimizin da gösterdigi üzere, Kovid-19 sürecini de, saglikli bir mali yapiyla yönetmeyi sürdürüyoruz. Yilin geri kalan bölümünde de nakit yönetimi ve is sürekliligi önceligimizi koruyarak paydaslarimiza deger yaratmaya devam edecegiz." açiklamasinda bulundu.


- "Attigimiz adimlarla pandemi sürecini basarili yürüttük"


Cenk Alper, bulunduklari tüm sektörlerde attiklari adimlarin, bu dönemin basarili bir sekilde yönetilmesini sagladigini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Sektörel olarak baktigimizda, enerjide sürdürülebilirlik önceligimiz dogrultusunda gerçeklestirdigimiz yenilenebilir enerji yatirimlarimiz ön plana çikti. Yapi malzemeleri alaninda, ihracattaki gücümüzün etkileri finansal sonuçlarimiza olumlu yansidi. Sanayide yurt disi piyasalarda yasanan sikintilari iç piyasadaki güçlü konumumuzla dengeledik. Finansal hizmetler ve perakendede ise, özellikle dijitallesmeye yaptigimiz yatirimlarin geri dönüslerini aldik."

Alper, bu dönemde çalisanlarin ve ailelerinin sagligini her seyin üstünde tutarak; saglik konusunda alinan tüm önlemlere ve tedbirlere tavizsiz uyduklarini kaydederek, "Ileri teknoloji yaklasimimiz, sürdürülebilirlik odakli hamlelerimiz ve güçlü insan kaynagimizla önümüzdeki dönemde tüm paydaslarimiza maksimum degeri saglamak için Türkiye'nin Sabancisi olarak daha güçlü bir sekilde çalismaya ve üretmeye devam edecegiz." ifadelerini kullandi.


- Sürdürülebilirlikte uluslararasi basarilar


Cenk Alper, pandemiden önce de, tüm paydaslarina deger olusturma odakli büyüme vizyonuyla faaliyetlerini yürüttüklerini animsatarak, sadece hissedarlar için degil, çalisanlar, müsteriler, toplum, iliskide olduklari tüm kurum ve kuruluslar için deger saglama hedefini tüm stratejilerinin temeline koyduklarini bildirdi.

Alper, "Uzun vadeli stratejimizde de yer alan çevre ve iklim degisikligi hassasiyetlerini ön planda tutarak; tüm faaliyetlerimizde sürdürülebilirlik odagindaki sorumluluklarimizi gözetecegimizin sözünü vermistik. Pandemi süreci, bu konunun önem ve hassasiyetini bizlere tekrar net olarak gösterdi." açiklamasinda bulundu.

Sürdürülebilirlik konusunda, Sabanci Holding'in tüm rakiplerinden farklilastigini vurgulayan ALper, su bilgileri verdi:

"Yakin zamanda yayinlanan uluslararasi bir raporda, Sabanci Holding'in ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetisimsel Sürdürülebilirlik) açisindan bölgede göze çarpan bir konumda oldugunu ve ESG ile ilgili yatirimlarindan hisse senedi yatirimcilarini daha fazla çekme potansiyeline sahip, Dogu Avrupa, Orta Dogu ve Afrika (EEMEA) Bölgesi'nde tercih ettigi 5 sirket içinde oldugunu belirtilmistir. Sabanci Gönüllüleri, BM tarafindan Türkiye'den en iyi örnek seçildi. Ilk yarida Brisa 4. Kez CDP Iklim Lideri seçildi.

Bu yil ilk kez hesaplanan 'Tedarikçi Iletisimi Derecelendirmesi' alaninda da küresel liderler arasina giren Türkiye'den tek sirket oldu. Bu uluslararasi basarilar da dogru yolda oldugumuz ispatliyor."






Politika 12.08.2020 10:12:55 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı