Sabancı ve Skoda Transportation güçlerini Temsa için birleştirdi

Sabancı ve Skoda Transportation güçlerini Temsa için birleştirdi

Sabancı ve Skoda Transportation güçlerini Temsa için birleştirdi

ISTANBUL (AA) - Temsa Ulasim Araçlari’nin Sabanci Holding ve PPF IndustryCo tarafindan satin alinmasi konusunda tüm resmi süreçler tamamlanirken, 50 yildan uzun süredir Türk sanayisine hizmet eden Temsa’da yeni yatirimlarin önü de açildi.

Sabanci Holding açiklamasina göre, Temsa’nin yönetimi, yurt içi ve yurt disindaki ilgili otoritelerden alinan nihai onaylarin ardindan Sabanci Holding ve PPF Group ortakligina geçti.

Küresel ölçekte yaklasik 50 milyar avroluk varligi yöneten PPF Group, ayni zamanda dünyanin önde gelen mühendislik ve sanayi sirketlerinden olan Skoda Transportation’in da ana ortagi konumunda bulunuyor.

Sabanci Holding’in istiraki Exsa Export Sanayi Mamulleri Satis ve Arastirma A.S. ile PPF Group istiraki PPF IndustryCo. B.V. (PPF) arasinda atilan imzalarla birlikte, 50 yili askin süredir Türk sanayisine hizmet veren TEMSA, yeni ortaklik yapisiyla yeniden Türkiye ekonomisine kazandirilmis oldu.

Temsa’da Üst Yönetici (CEO) görevine ise son olarak Sabanci Toplulugu istiraklerinden Kordsa’da görev yapan Tolga Kaan Dogancioglu getirildi.

Açiklamaya göre, geçmis yillarda otomotiv sektöründe gerek üretim gerekse tasarim tarafinda görev yapan ve bu alanda büyük tecrübeye sahip olan Tolga Kaan Dogancioglu, yeni dönemde Temsa’da rekabetçi üretim sürekliliginin saglanmasi ve sirketin mevcut pazarlardaki konumunun güçlendirilmesine katki sunacak. Dogancioglu ayrica akilli ulasim, elektrikli ve sürücüsüz araçlar gibi potansiyel büyüme alanlarinda Temsa’ya liderlik edecek.

- "Temsa’ya yeni ufuklar da açabilecek bir is birligine imza attik"

Açiklamada konuya iliskin görüslerine yer verilen Sabanci Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, Temsa’yi yeniden Türkiye ekonomisine kazandirmanin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi.

Alper, "Sirketimizi geçen sene yurt disi menseili bir yatirim fonuna sattik, satis sonrasinda sirketin finansal durumuyla ilgil yasanan olumsuz gelismeler Temsa’nin faaliyetlerini durdurmasina yol açti. Biz de dogdugumuz topraklar olan Adana’ya, ülkemize ve kendi yarattigimiz bu degerli markaya karsi olan sorumlulugumuzun geregince, sorunun çözümünde kalici bir rol üstlenmek istedik. Gelecekte Temsa’ya yeni ufuklar da açabilecek bir is birligine imza attik. Bu süreci basariyla sonlandirmis olmaktan da son derece mutluyuz." ifadelerini kullandi.

Bu noktada, ilk günden bu yana çözümün parçasi olan, yapici tutumlariyla Temsa’nin yeniden Türkiye ekonomisine kazandirilmasina önemli katkilarda bulunan bankalara da özellikle tesekkür ettiklerini aktaran Alper, "Sabanci Toplulugu bildiginiz gibi her zaman dünya çapinda güçlü ortakliklarin altina imza atmis bir gruptur. Bu dogrultuda yeni ortakligimiz uluslararasi yatirimciya güven verecektir. Ülke ekonomisine katki saglanmasi bakimindan yeni is birligimizin piyasalara da moral olacagina inaniyoruz." açiklamasinda bulundu.

- "Inovasyona dayali büyüme stratejisiyle fark yaratacak"

Bugün dünyada teknolojik rekabetin en çetin yasandigi sektörlerin basinda otomotivin geldigini belirten Alper, "Böylesine bir dünyada Temsa’nin sadece kaliteli üretim gücüyle degil ayni zamanda inovasyona dayali büyüme stratejisiyle de fark yaratacagina inaniyoruz. Bugüne kadar 66 farkli ülkeye 12 binin üzerinde araç ihraç eden Temsa’nin, dis pazarlarda daha da basarili olup, Skoda Transportation ile birlikte potansiyelini kullanabilecegine inaniyoruz. Temsa, toplu ulasimin gelecegi olarak gördügümüz elektrikli araç çözümlerinde yapacagi yeni yatirimlarla sürdürülebilirlik konusunda da örnek sirketlerden biri olacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Cenk Alper sunlari kaydetti:

"PPF Group çatisi altinda faaliyet gösteren Avrupa lideri Skoda Transportation, bugün elektrikli lokomotif, metro vagonu, troleybüs ve alçak taban tramvay üretimi konusunda dünyanin lider firmalarinin basinda geliyor. Bunun yaninda Skoda Transportation’in rayli sistem çözümleri, bugün Konya ve Eskisehir’de sehir içi ulasima önemli katki sagliyor. Skoda Transportation ve Temsa’nin sehir için ulasimin farkli alanlarinda sahip oldugu yüksek bilgi birikimi ve teknolojinin, Temsa’nin gelecek yolculugunda farkli ufuklar açabilecegini düsünüyoruz.”


- "Türkiye pazari özellikle Skoda Transportation için büyük bir potansiyele sahip"

PPF Group Yatirim Direktörü ve Skoda Transportation Denetim Kurulu Baskani Ladislav Chvatal ise, Türkiye pazarinin özellikle Skoda Transportation için büyük bir potansiyele sahip oldugunu dile getirdi.

Chvatal,sunlari kaydetti:

"Uluslararasi bir yatirim grubu olan PPF olarak, Temsa’ya gerçeklestirdigimiz yatirim ile Türkiye pazarindaki varligimizi güçlendiriyoruz. PPF Group aralarinda finansal servisler, telekomünikasyon, biyoteknoloji, gayrimenkul ve makine mühendisliginin de bulundugu çok farkli kollara yatirim yapiyor. Geleneksel ve yeni nesil sanayi gelisimi, modern altyapi kurulumu ve dijital ekonomi gibi alanlari, büyümesinin motoru olarak gören PPF Group, Avrupa’dan Kuzey Amerika ve Asya’ya uzanan bir cografyada faaliyetlerini sürdürüyor.

2019 yil sonu itibariyle dünya genelinde 135 bin kisiye istihdam saglayan PPF’in toplam varliklari da 49 milyar avro seviyesinde. PPF, sehir içi ve rayli ulasimda Avrupa’nin lider üreticisi olan Skoda Transportation’in bilgi birikimi ve deneyimini bu yatirimla birlikte Türkiye’ye getiriyor. Yesil enerji ürünlerine odaklanan Skoda Transportation, sadece araç teslimatlari gerçeklestirmiyor, bununla birlikte müsterilerine filolarinin uzun dönemli tüm servis islemlerini de içeren karma çözümler sunuyor. Bu dogrultuda, Skoda Transportation, Temsa’nin gelecek hedeflerine ulasmasina ve Türkiye’deki toplu ulasimin geleceginde öncü bir rol oynamasina katkida bulunacaktir."

Ladislav Chvatal ayrica Sabanci Holding’in uluslararasi deneyim ve bilgi birikimine sahip güçlü bir is ortagi oldugunu ifade ederek, karsilikli is firsatlari bulabilecekleri ve her iki ortagin güçlü yönlerini kullanabilecekleri pek çok alan olduguna inandiklarini dile getirdi.



Yurt Dünya 23.10.2020 10:30:30 0

İlginizi Çekebilir

1

ABD Adana Konsolosluğu önünde Gazze'ye destek için oturma eylemi

2

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan kişi tutuklandı

3

Adana'daki denetimlerde ruhsatsız 2 bin 218 silah ele geçirildi

4

Hatay'da evin çatısında bulunan 2 baykuş yavrusu koruma altına alındı

5

Kumlu'da çöplük alanda çıkan yangın söndürüldü

6

Antalya Düşünce Platformu üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ı ziyaret etti

7

Mersin'de yatağa bağımlı 69 yaşındaki hasta, fizyoterapi desteğiyle iyileşiyor

8

Hatay Büyükşehir Belediyesi limanlarda denetim gerçekleştirdi

9

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina kontrollü şekilde yıkıldı

10

Hatay'da öğrenci yurduna giren yılanı itfaiye ekipleri çıkarttı