Safranbolu’da 119 sokak hayvanı sahiplendirildi

Safranbolu’da 119 sokak hayvanı sahiplendirildi

Safranbolu’da 119 sokak hayvanı sahiplendirildi

Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 2022 yılında 119 sokak hayvanı sahiplendirildi.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, rehabilitasyon merkezinde yıl baz alındığında oldukça önemli ameliyat ve tedavi gerçekleştirildiğini belirtti. Son günlerde sokak hayvanlarının abartılı şekilde çoğaldığının farkında olduklarını kaydeden Köse, "Bu anlamda belediyelerin kanunen yapabileceği tek şey, sokak hayvanlarının tedavi ve aşılarını yapıp alındığı ortama bırakılmasıdır. Biz ne bir vatandaşımızın ne de can dostumuzun zarar görmesini istemiyoruz. Ekiplerimiz bu anlamda ellerinden geldiğinin en iyisini yapmak için çalışıyorlar" dedi.
Başkan Köse, 2022 yılında 348 kısırlaştırma, 64 ortopedi ile 72 trafik kazası, fıtık, apse gibi ameliyatları, 786 antibiyotik ve serum tedavisinin yapıldığını bildirdi.
Köse, Karabük Doğa Koruma ve Millî Parklar Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışarak yaralı olarak gelen yaban hayvanlarının tedavi ve ameliyat işlemlerini de yaptığını kaydetti.


Güncel 5.01.2023 12:03:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Mut'ta mahalle sakinleri iftarda bir araya geldi

2

Karaisalı Kaymakamı Bozoğlan, engelli bireylerle iftarda buluştu

3

LÖSEV'den Adana'da Dünya Kadınlar Günü programı

4

Türk Eğitim-Sen Antalya Şubesi "Kadınlar Günü"nü kutladı

5

Isparta'da öğrencilerden "Bir Kumanya, Bir Sofra, Bin Umut" kampanyası

6

Isparta'da eşine yardım ederken lastiğin patlaması sonucu uçuruma savrulan kadın öldü

7

Isparta'daki cam seyir terası "Yeşilay Haftası" kapsamında yeşil ışıkla aydınlatıldı

8

Kumluca Belediye Meclisinin Mart Ayı Toplantısı yapıldı

9

Burdur'da kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Hatay'da depremlerde öksüz ve yetim kalan çocuklara iftar verildi