Sağanak yağmur ve eriyen kar suları taşkınlara neden oldu

Sağanak yağmur ve eriyen kar suları taşkınlara neden oldu

Sağanak yağmur ve eriyen kar suları taşkınlara neden oldu

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve yüksek kesimlerde eriyen kar suları taşkınlara neden oldu çok sayıda tarla ev ekili araziler sular altında kaldı.
Metrekareye 21 kilogram yağışın düştüğü Eskipazar ilçesinde taşan Soğanlı çayı sonrası Karahasanlar köyünde bazı ev ile bahçe ve ekili tarım arazileri sular altında kaldı. Köy yollarının dahi dere yatağına döndüğü bölgede Mehmet Doğan isimli vatandaş derede uzun yıllardır ıslah çalışması beklediklerini söyleyerek, “ Olacağı buydu. Dere artık daralmış ve suyun gidecek yeri kalmayınca bahçelere kadar taştı” dedi.
Soner Doğan isimli vatandaş, köylülerin kendisine haber vermesi üzerine bahçesine ve içindeki evine bakmaya geldiğini söyleyerek, “Çay biraz daha yükselmiş devam ederse işimiz zor. Yağış uyarısı devam ediyor ve eğer böyle devam ederse evi dahi göremeyiz” dedi.


Güncel 8.04.2022 17:10:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Antakya ilçesinde tamirhanede çıkan yangın söndürüldü

2

GÜNCELLEME - Adana'da işçi servisinin camını kaskla kıran motosikletlinin ehliyetine el konuldu

3

Antalya'da yağıştan etkilenen bölgelerde çalışma yapıldı

4

Sabiha Gökçen bağlantı portföyüne Slovenya'nın başkenti Lübliyana'yı ekledi

5

OYAK Çimento ARKE Arama ve Kurtarma Ekibi kuruldu

6

Turkcell genç yetenekleri GNÇYTNK programına bekliyor

7

"Yaşayan İnsan Hazinesi" ödüllü ipek böceği yetiştiricisi Emel Duman'a plaket verildi

8

Techcareer.net İşveren Modülü'nü Yetenek Havuzu ile güçlendirdi

9

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine yönelik eğitim düzenlendi

10

Mersin'de 10. Tematik Kış Kampı "Yeni Medya ve İletişim" temasıyla başladı