Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş'tan 'döner sermaye' ile ilgili açıklama:

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş'tan 'döner sermaye' ile ilgili açıklama:

ADANA (AA) - Saglik-Sen Genel Baskani Semih Durmus, "Kamu adina hizmet verdigimiz bir yerde hastanenin gelirine bagli olarak bir ücret politikasinin belirlenmesi dogru bir sey degil. Bunu yaptiginiz sürece siz çalisanlarin içerisinde adaleti saglayamazsiniz." dedi.

Durmus, Saglik-Sen Adana Subesince Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde düzenlenen, “Saglik-Sen Akademik Saglik Yönetmeligi Programi” sertifika dagitim törenine katildi.

Durmus, burada yaptigi konusmada, programin çok önemli oldugunu söyledi.

"Toplumlarin kaderini degistiren, niteliksiz çogunluklar degil, nitelikli azinliklardir." diyen Durmus, söyle konustu:

"Kendinizi bulunmus oldugunuz konum itibariyle asla degersiz görmeyin. Yapmis oldugunuz isi asla küçümsemeyin. Isinizi ne kadar iyi yaparsaniz hem kurumunuza hem ülkenize hem de geleceginize o kadar büyük hizmet etmis olursunuz. Bunun için illa önemli mevkilerde olmaya gerek yok. Biz Saglik-Sen olarak, 'Ya isini en iyi bilen olacaksin ya da isini en iyi bilenlerle çalisacaksin.' diyoruz. Saglik-Sen olarak Türkiye'nin sendikal mücadelesinde de taslari yeniden kariyoruz. Türkiye'deki memur sendikaciligina yönelik önemli adimlar atiyoruz."

Sendika olarak 'döner sermaye' konusunda çalismalar yürüttüklerine dikkati çeken Durmus, sunlari söyledi:

"Bugün döner sermaye bizim en önemli sorunumuz. Döner sermayedeki adaletsizlik artik insanlarin canina tak etmis. Verilmeyen paralardan sikayetimiz yok. Ücretlerin az olmasindan da sikayetimiz yok. Ama siz belli bir ücret dagitiyor ve bunun içerisinde adaleti saglayamiyorsaniz bizim buna itirazimiz var. Insanlarin vicdanlarindaki adalet duygusunu sarsarsaniz basarili olamazsiniz. Biz döner sermayeyle alakali çalismalar yaptik. Bakanligimizin bütün yetkililerinin önlerine bu çalismalari koyduk. Döner sermaye yönetmeliginde hekim, hekim disi personelin havuzu mutlaka ayrilmali. Bir tarafta performans üreten bir kesim var, bir tarafta performans üretmeyen ama performans üreten doktorun üretmis oldugu performansa göre ücret alan bir saglik çalisani grubu var. Saglik çalisanlari kamu adina hizmet veriyor. Kamu adina hizmet verdigimiz bir yerde hastanenin gelirine bagli olarak bir ücret politikasinin belirlenmesi dogru bir sey degil. Bunu yaptiginiz sürece çalisanlarin içerisinde adaleti saglayamazsiniz."

Programin sonunda Durmus ve protokol, dereceye girenlere ödül ve sertifikalarini verdi.




Yurt Dünya 24.09.2020 21:27:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da bir kişiyi yaralayıp cüzdanını gasbeden zanlı tutuklandı

2

Hatay'da Gençlik Festivali'nde Gülden konser verdi

3

Mansur Yavaş'ın ağabeyi Burdur'da geçirdiği kazada yaralandı

4

Isparta'da Aile Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı

5

Hatay'da Gazze'ye destek için oturma eylemi düzenlendi

6

Burdur'da marketten gıda hırsızlığı yaptıkları gerekçesiyle 2 zanlı tutuklandı

7

TCG Gemlik Fırkateyni ve TCG Beykoz Korveti Mersin'de ziyarete açıldı

8

Antalya'da yangın çıkan 3 yayla evi kullanılamaz hale geldi

9

Alanya'da drift yapan sürücüye 128 bin 932 lira ceza kesildi

10

TCG Nusret, Gökova ve Karpaz gemileri, İskenderun'da ziyarete açıldı